Hlavní obsah

Kapanen ukončil kariéru, naposledy hrál proti českým hokejistům

Finský útočník Sami Kapanen se rozhodl ukončit krátce před 37. narozeninami úspěšnou hokejovou kariéru. V nejbližších dnech převezme bývalá hvězda NHL funkci výkonného ředitele klubu Kalpa Kuopio, v němž má společně s obráncem Philadelphie Kimmo Timonenem největší vlastnický podíl.

Článek

Posledním utkáním v Kapanenově kariéře, která začala v sezóně 1990/91 právě v Kalpě, bylo čtvrtfinále mistrovství světa v Německu, v němž Finové podlehli po samostatných nájezdech českým hokejistům. Kapanen byl na turnaji kapitánem mužstva, přestože se již v minulosti s reprezentací jednou rozloučil.

"Je obtížné rozhodnout se skončit, ale nyní se zdá pro mě být ten správný čas na hledání nové výzvy v hokeji. Do klubu jsem dal nějaký kapitál a mojí motivací nyní je podílet se na rozvoji klubu," uvedl Kapanen pro web Kalpy.

Kapanen hrál také za IFK Helsinky, v zámoří oblékal dres Hartfordu, Caroliny a Philadelphie, než se v roce 2008 vrátil do Kalpy. V základní části NHL odehrál 831 zápasů a připsal si 458 bodů za 189 branek a 269 asistencí. V play-off přidal 87 startů a 35 bodů díky 13 gólům a 22 nahrávkám. S reprezentací vyhrál v roce 1995 MS ve Švédsku. Z olympijských her v Lillehammeru 1994 a Naganu 1998 má bronz.

Reklama

Související témata: