Hlavní obsah

Stoper Homola skončil na Slovensku a hledá si angažmá

Aktualizováno

Třicetiletý stoper Jiří Homola, někdejší fotbalista Sparty a Jablonce, skončil po roce ve slovenské Senici. Momentálně si hledá nové angažmá a nezastírá, že by rád působil i nadále v zahraničí.

Foto: čtk

Jiří Homola ještě v dresu Sparty

Článek

Jak hodnotíte svoji slovenskou štaci?

V Senici jsem si ani nepřipadal jako v cizině. Dvacetitisícové město leží kousek za hranicemi. Byl jsem tam spokojen. Neměl jsem to daleko domů. Se mnou tam hrála spousta dalších českých hráčů a na jaře nás vedl trenér Radim Nečas, bývalý asistent kouče v Liberci. V týmu jsem byl i kapitánem. Jako nováček jsme obsadili umístění ve středu tabulky. Myslím, že z tohoto pohledu to bylo dobré, ale pro vedení klubu asi málo.

Mužstvo nyní opouštíte. V jaké situaci?

Prostě mi vypršela smlouva a dospělo to k tomu, že nebyla prodloužena. Přesné důvody mého konce ale neznám. Nový trenér Stanislava Griga, jehož jsem poznal už ze společného působení v pražské Spartě, má asi jinou představu o kádru.

Rýsuje se vám možnost zůstat na Slovensku?

Nevidím to příliš reálně. Nikdo z tamních prvoligových klubů mě nekontaktoval. Zatím jsem ještě nezahájil letní přípravu.

Máte představu, kde byste rád působil?

Zamlouvalo by se mi docela Rakousko. Nabídku bych zřejmě neodmítl.

Do loňska jste hrál za Jablonec. Co říkáte na jeho druhé místo v české lize?

Viděl jsem pár jarních zápasů a musím říci, že kluci hráli moc dobře. Jsem v kontaktu i se šéfem klubu panem Peltou. Pokud si Jablonec udrží opory, bude mít v nové sezóně na českou soutěž nadstandardní kádr. Přál bych jim, aby zopakovali letošní úspěch.

Reklama

Související témata: