Hlavní obsah

Jablonecký Klapka odchází do Kazachstánu

Fotbalový záložník Filip Klapka skončil po šesti letech v Jablonci a má namířeno do Kazachstánu. Stane se hráčem klubu Tobol Kostanaj. Momentálně si vyřizuje víza a příští týden by se měl připojit k novému klubu.

Článek

S jakými pocity se loučíte s Jabloncem?

Budu na něj vzpomínat v dobrém. Z jarního kádru jsem byl služebně nejstarší, déle než já tam je jen brankář Michal Špit. Za těch šest sezón jsem poznal při práci trenéry Radu, Kozla a Komňackého. Na podzim jsem byl zraněný a na jaře jsem odehrál v lize jen osm minut při jednom střídání. Jinak jsem zůstával na lavičce. A chodil jsem si zahrát za třetiligovou rezervu. Z vlastní vůle, abych měl nějakou fotbalovou činnost.

Proč odcházíte?

Nyní mi končí smlouva a o nové jsme s vedením klubu ani nejednali.

Ucházel se o vás Hradec Králové?

Ano, dokonce jsem si byl s mužstvem i zaběhat. Ale k přestupu nedošlo, kluby se asi nedomluvily.

Jak jste získal angažmá v Kazachstánu?

Přes kladenského záložníka Davida Zoubka, který má kontakt na tamní manažery. Už několik měsíců v Kostanaji působí Vít Turtenwald, bývalý obránce Bohemians Praha. I s ním jsem tohle působení probíral. Mužstvo prý hraje technický fotbal, což by mi mohlo vyhovovat.

Co víte o Kostanaji?

Tobol Kostanaj před třemi lety vyřadil v Intertoto Cupu Slovan Liberec. Město má asi dvě stě tisíc obyvatel. Měl bych přijít přímo do rozehrané soutěže. Proto doma individuálně trénuji.

Kdy odlétáte?

V těchto dnech si vyřizuji víza a měl bych tam odcestovat snad do konce příštího týdne. Hned po příletu podepíšu smlouvu.

Umíte rusky?

Ruštinu jsem měl ve třetí třídě ve škole. Takže jí budu muset oprášit, či se jí spíše nově naučit.

Reklama

Související témata: