Hlavní obsah

Fillo se raduje, jak mu hattrick po zranění zajistil návrat snů

STAVANGER

Tři měsíce soužení se zraněným kolenem českému fotbalistovi Martinu Fillovi bohatě vynahradil nedělní návrat do norské ligy v dresu Vikingu Stavanger. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník jen těžko mohl uvěřit tomu, jak mu vyšel start do druhé poloviny soutěže, když hattrickem porazil Odd Grenland 3:1.

Foto: Karel Felt, Právo

Martin Fillo

Článek

"Je to comeback snů, líp jsem si to ani neuměl naplánovat," pochvaloval si Fillo, který si na soutěžní zápas musel počkat od poloviny dubna. Tehdy si přivodil kuriózní zranění, když se při tréninku pustil do potyčky se spoluhráčem, což odneslo jeho koleno.

Bývalý plzeňský hráč pak musel na operaci s vazy a meniskem a do norské ligy se vrátil až v neděli. A hned ve velkém stylu. "První hattrick v norské lize, první hattrick v kariéře mezi dospělými. Prostě paráda. Loni jsem dal tři góly snad za 25 zápasů a teď to vyšlo v jednom," uvedl Fillo na webových stránkách agentury svého manažera Ondřeje Chovance.

Hráč širšího kádru české reprezentace v duelu s Odd Grenland udělal radost i své mamince a bratrovi, který zrovna slavil narozeniny. Oba byli na tribuně stavangerského stadionu. "Po zápase jsem dával rozhovory do všech televizí a novin. Tak to zítra všechno nakoupíme, ať to můžou mamka s bráchou přivézt ukázat do Plzně," líčil Fillo.

Nejprve skóroval střelou z dálky, při druhé trefě měl štěstí, když jeho pokus nechtěně tečoval obránce soupeřova týmu. Hattrick dokonal z penalty, byť ve Vikindu není mezi určenými exekutory. "Ale trenér řekl, ať jdu. Ani nikdo z kluků neprotestoval. Všichni mi to přáli po tom zranění. Věděli, že jsem tvrdě makal. I z lidí bylo cítit, jak jsou rádi. Po zápase vyvolávali moje jméno, bylo to fakt super," pochvaloval si Fillo, který v Norsku hraje už třetí sezonu.

Po povedeném návratu věří, že pomůže k vzestupu i celému týmu, který přes trvale vysoké ambice znovu strádá a patří mu až šesté místo. Fillo však věří v posun výš. "Máme kompletní kádr, konečně jsme hráli pěkný fotbal. I v tréninku ta kvalita byla vidět a jsem přesvědčený, že se to přenese do zápasů," uvedl Fillo.

Reklama

Související témata: