Hlavní obsah

Barcelona si našla Özila jako náplast za Fabregase

BRÉMY

Letní fotbalová přestupová horečka vrcholí a nervózní Barcelona, která prohrála boj o vysněného Fabregase s Arsenalem, má na háčku další eso. Je jím jednadvacetiletá hvězda Werderu Brémy a německé reprezentace Mesut Özil. V rudém dresu Manchesteru U. si jej už představoval i Alex Ferguson, jenomže 16 a půl miliónu liber (necelá půlmiliarda korun) mu proti katalánskému ataku nejspíš nebude stačit. Zkrátka přijde i další celek z britských ostrovů - podle listu The Times má o Němce s tureckými kořeny zájem i Chelsea, která nabídla Brémám 13 miliónů liber.

Článek

Podle posledních zpráv budou mít Sir Alex, který se byl na Němce s tureckými kořeny osobně podívat na zápase s londýnským Fulhamem, ale i Roman Abramovič  nejspíš smůlu. Barcelona určitě nenabídne Werderu míň a k tomu má o trumf navíc. „Je mým snem za ně hrát,“ adresoval Özil své sympatie do katalánské metropole. Údajně se už čeká jen na souhlas barcelonského trenéra Guardioly a přestup bude upečen.

Přestupem léta by tedy mohl vzniknout snový tandem Messi - Özil. Dalo se čekat, že po Němcových výkonech na mistrovský světa v Jihoafrické republice nezůstane v Brémách dlouho. Brémský šéf Klaus Alofs na to reagoval tak, že stanovil pro léto Özilovu cenu na  20 miliónů liber (asi 600 miliónů korun).

Özil sám v rozhovorech vyjadřoval sympatie jak ostrovním klubům z Premiere League tak lize španělské, k níž se ale v poslední době přiklání. Nejspíš dobře poslouchal rady agenta a diplomaticky si připravoval podmínky příští výhodné smlouvy. Není totiž pravděpodobné, že prodlouží v Německu tu stávající, která mu končí za rok...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články