Hlavní obsah

Polák nás může dostat do Ligy mistrů, věří manažer Anderlechtu

BRUSEL

Jan Polák nás může dostat do Ligy mistrů, věří manažer Anderlechtu Brusel Herman van Holsbeeck. Český fotbalista by mohl ve středu v úvodním utkání čtvrtého předkola proti Partizanu Bělehrad nastoupit v základní sestavě poté, co vyřešil spor s vedením klubu prodloužením smlouvy do roku 2012.

Článek

"Jan dlouho věděl o pravidlu, které v Anderlechtu platí: když hráč začíná poslední sezónu smlouvy, buď prodlouží, nebo jde pryč," uvedl Van Holsbeeck v rozhovoru pro list Le Soir. "Prodloužení jsme mu nabízeli řadu měsíců i přes jeho zranění, avšak hrál na přetlačovanou. My tudíž také. Tedy až do chvíle, kdy jsme měli společný cíl: on hrát a my ho použít," podotkl manažer, jehož tým trápí zranění hned několika klíčových hráčů.

O víkendu se tak Polák už opět zapojil do hry v ligovém utkání proti Germinalu Beerschot, v němž Anderlecht zvítězil s přehledem 4:0, přičemž jednu branku vsítil krátce po příchodu na hřišti i střídající český záložník.

Velký zájem měli Turci

"Je to pro tým plus, neboť Jan je skvělý hráč. Může nás dostat i do Ligy mistrů, tím si jsem jistý," prohlásil Van Holsbeeck na adresu devětadvacetiletého českého reprezentanta, který chtěl z Bruselu odejít už před rokem. Nyní se o Poláka zajímal mimo jiné Galatasary Istanbul a v jednu chvíli už podle belgického tisku bylo k přestupu velmi blízko.

Anderlecht si v hlavní fázi Ligy mistrů zahrál naposledy v roce 2006. V minulých třech letech vypadl vždy v kvalifikaci.

Reklama

Související témata: