Hlavní obsah

VIDEO: Skandál v Rusku. Desítky maskovaných útočníků rozpoutaly na fotbale peklo!

PRAHA

Zděšení už přesáhlo hranice Leningradské oblasti a rozšířilo se do celého Ruska. Víkendové finále fotbalového poháru severozápadního okruhu mezi týmy z Petrozavodsku a Kingiseppa ukončil na stadiónu ve městě Puškin nájezd několika desítek maskovaných chuligánů, kteří před koncem prvního poločasu pronikli na hřiště a rozpoutali peklo, po němž zůstalo mnoho krvavých zranění.

Foto: Sport.cz

Řádění chuligánů na stadiónu v Puškinu.

Článek

Hlavním terčem útoku rozzuřené skupiny se pak stala tribuna obsazená příznivci celku z Petrozavodsku. Násilníci napadli fanoušky tyčemi, lahvemi, u některých byly spatřeny i bodné zbraně. Během okamžiku tribuna přišla o velké množství sedaček, které létaly vzduchem a slyšet prý byla i střelba.

„Vřítili se na stadión ze dvou stran, vznikla panika. Spolu s přítelkyní mého bratra jsme dokázaly utéct k sanitce, která stála u jednoho z vchodů na stadión, a zdravotníci nás ukryli uvnitř. Přes sklo jsme viděly celý útok a zaslechly jsme i střelbu,“ líčila pro deník Sovětskij sport sestra obránce Petrozavodsku Alexandra Novického Nataša.

Po řádění chuligánů na stadiónu v Puškinu zůstaly desítky zraněných.foto: YouTube

Malá skupina příslušníků milice, která na utkání dohlížela, řádění jen němě přihlížela a nezmohla se na odpor. A nakonec se terčem útoku stali i sami strážci zákona, jichž bylo podle svědků na stadiónu pouze pět! Útočníků bylo podle odhadů až 120 a počínali si zcela bez skrupulí. Když jeden z milicionářů vytáhl zbraň a snažil se zjednat pořádek, uslyšel: „Zkus to. A uvidíš.“ Řádění útočníků trvalo dlouhých dvacet minut, než dorazili další milicionáři. O motivu útoku se spekuluje, jedna z verzí hovoří o ataků neonacistů na antifašisty.

Reklama

Související témata: