Hlavní obsah

Kazaň má brazilskou posilu Carlose Eduarda za téměř půl miliardy

KAZAŇ

Ruský fotbalový mistr Rubin Kazaň koupil za 20 milionů eur (téměř půl miliardy korun) brazilského záložníka Carlose Eduarda, který se tak zařadil mezi nejdražší hráče ruské ligy. Třiadvacetiletý ofenzivní hráč se upsal Kazani na čtyři roky.

Článek

Carlos Eduardo se tak stal třetím nejdražším fotbalistou přestupujícím z bundesligy. Více zaplatily v historii jen Manchester United za Owena Hargreavese z Bayernu Mnichov (25 milionů eur) a Juventus za Diega z Brém (24,5 milionu).

Mezi nejnákladnější přestupy patří transakce i v Rusku, kde drží rekord Petrohrad, který předloni pořídil záložníka Dannyho z Dynama Moskva za 30 milionů eur. Nedávno Zenit angažoval dalšího Portugalce Bruna Alvese z Porta za 22 milionů.

Kazaň bude podle listu Sovětskij Sport splácet částku za čtyřnásobného brazilského reprezentanta půldruhého roku.

Carlos Eduardo má v ofenzivě Rubinu zacelit díru po odchodech reprezentačního útočníka Alexandra Bucharova a záložníka Sergeje Semaka do Petrohradu. Právě se Zenitem bojuje Kazaň o titul. Momentálně ztrácí čtyři body a lídr tabulky má navíc dva zápasy k dobru. Na podzim čeká ruského šampiona z posledních dvou let také Liga mistrů.

V Hoffenheimu působil Carlos Eduardo od roku 2007, kdy přišel z Gremia Porto Alegre za sedm milionů eur. V bundeslize odehrál 58 zápasů a dal 13 gólů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články