Hlavní obsah

Fotbalista Skácel jedná o návratu do skotského klubu Hearts

LONDÝN

Český fotbalový reprezentant Rudolf Skácel jedná o návratu do skotského klubu Heart of Midlothian, z nějž odešel před čtyřmi lety. Napsal to dnes skotský list The Scotsman. "Začal jsem jednat s dvěma či třemi kluby a jedním z nich jsou Hearts," řekl listu jednatřicetiletý záložník. Odmítl uvést, s kterými dalšími kluby je v kontaktu, ale prohlásil, že nejraději by hrál za Hearts. Potvrdil také, že byl v Litvě, kde hovořil s vlastníkem klubu Vladimirem Romanovem a ředitelem Sergejusem Fedotovasem.

Foto: Petr Horník, Právo

Rudolf Skácel

Článek

"Uvidíme, co se stane v příštích dnech, ale jsem opravdu nadšený. Rok, který jsem strávil v Hearts, byl pro tým i pro mě opravdu výjimečný," prohlásil Skácel, který tehdy vstřelil za skotský klub 16 gólů.

V roce 2006 přestoupil z Hearts do anglického Southamptonu, pak hostoval v berlínské Hertě, vrátil se do pražské Slavie a letos v zimě odešel do řecké Larisy. Tam se však podle The Scotsman neprobojoval do základní sestavy a rozhodl se jít jinam, kde by pravidelně hrál a mohl se díky tomu znovu dostat do národního týmu.

"Potřebuji zase začít hrát. Chci být v českém týmu v kvalifikaci pro evropský šampionát a mým cílem je být v říjnu v sestavě proti Skotsku," uvedl Skácel, jenž poslední ze sedmi reprezentačních zápasů odehrál v květnu proti Turecku.

"Jsem nyní volný, protože 31. srpna jsem odmítl nabídku smlouvy s Larisou. Ale s Larisou jsem trénoval i během jednání a jsem ve formě. Potřebuji jen zápasový důraz a ten mohu opět získat velmi rychle," dodal.

Reklama

Související témata: