Hlavní obsah

Záložník Šírl opouští Petrohrad a vrací se domů

Fotbalový záložník Radek Šírl po téměř osmi letech opouští Zenit Petrohrad a míří domů. Devětadvacetiletý hráč to oznámil na klubových stránkách Zenitu, neprozradil ale, jaký dres oblékne.

Článek

Šírl prožil v Petrohradě podstatnou část své kariéry. Z Bohemians přes krátké angažmá ve Spartě zamířil už v prosinci 2002 do Zenitu, kam ho spolu s několika dalšími českými fotbalisty přilákal trenér Vlastimil Petržela. Šírl v Petrohradu zůstal z české enklávy nejdéle a s klubem sbíral cenné trofeje. Vedle triumfu v ruské lize zvedl v roce 2008 nad hlavu i Pohár UEFA a Superpohár.

Zranění kolena ho však ve stejném roce připravilo o účast na mistrovství Evropy. V reprezentaci tak odehrál jen osm zápasů, poslední loni v červnu proti Maltě. Zdravotní problémy ho vyřadily ze hry i v Zenitu, letos neodehrál ani jeden zápas. V létě ho klub chtěl poslat na hostování do Tomska, ale teď se obě strany dohodly na ukončení smlouvy.

"Osm měsíců jsem nehrál a chtěl jsem vědět proč. Probrali jsme to s trenéry a došli jsme k závěru, že dostat se do základní sestavy pro mě teď bude těžké. Tak jsem se rozhodl, že se vrátím domů," řekl Šírl pro klubový web. Dodal, že by rád hrál ještě tři čtyři roky, ale víc o svých plánech neprozradil. S fanoušky Zenitu se rozloučí v sobotním domácím zápase s Tomskem.

Reklama

Související témata: