Hlavní obsah

Pudil prožívá s Genkem skvělý start do sezóny a vládne Belgii

GENK

Příjemným překvapením belgické ligy jsou fotbalisté Genku, kteří vyhráli sedm z osmi úvodních zápasů sezóny a s 22 body z 24 možných vedou tabulku před obhájcem titulu Anderlechtem. Výrazně jim k tomu pomáhá i český reprezentant Daniel Pudil, který má na postu levého beka zásluhu na tom, že tým inkasoval zatím jen šest branek. Navíc při úterní výhře 2:0 nad St. Truidenem nahrál na druhý gól nejlepšímu kanonýrovi soutěže Jellemu Vossenovi. Asistenci si připsal i v předchozím duelu s Lokerenem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový záložník Daniel Pudil

Článek

Genku se minulá sezóna příliš nevyvedla; v základní části skončil až jedenáctý a vše napravoval až v play-off o Evropskou ligu, kde neprohrál ani jeden z deseti zápasů a vybojoval účast v předkole Evropské ligy. Na tyto výkony navázal i v nové seóně a od úvodu ničí své soupeře silným útokem. V lize tak už nenašel přemožitele 19 zápasů.

"Samozřejmě jsme za ten vstup do sezóny rádi, protože jsme s něčím takovým nepočítali. Snažíme se do každého zápasu dát všechno a zatím nám to vychází," uvedl v telefonickém rozhovoru s Pudil, zároveň ale upozornil, že je stále teprve začátek sezóny. "Sezóna je tu hodně dlouhá. Třicet zápasů a pak ještě play-off, proto to tady nikdo nepřeceňuje. Ale musíme se soustředit na každý zápas a udržet tu naši sérii, jak to jen půjde nejdéle," dodal.

V Genku se tak zatím ani nemluví o možnosti, že by se rozjetý tým snažil v boji o titul konkurovat obhájcům z Anderlechtu. "My jsme se nikdy nebavili o titulu. Našim jednoznačným cílem je být do první šestky a dostat se do play-off. Pak uvidíme, co se stane," prohlásil Pudil, jenž se tak ještě ani nešpičkuje se svým kamarádem Ondřejem Mazuchem z Anderlechtu, který je v tabulce až pod Genkem. "S Mazdou (Mazuchem) jsem v kontaktu, ale že bychom se nějak hecovali, to ne. Na to je ještě brzo," dodal.

Vossen řádí v útoku

Za současným úspěchem Genku je útočník Jelle Vossen, který se vrátil z hostování v Cercle Bruggy a v úvodních osmi ligových kolech dal 12 branek. Na tu poslední v úterním souboji se St. Truidenem mu přihrál právě Pudil. "Zbavil jsem se protihráče, na vápně našel Vossena a ten se znovu nemýlil. Výhra byla hodně důležitá, protože pro fanoušky je to se St. Truidenem největší derby," popsal Pudil.

V druhém utkání po sobě si tak připsal asistenci a podporou útoku přidává nadstavbu svým defenzivním povinnostem. "Jsem tu jako levý obránce od toho, abychom nedostávali góly. Mám ale i v popisu práce útočit a centry hledat útočníky a snad se mi to i celkem daří. Musím říct, že se teď cítím hodně dobře. Ale to platí o celém týmu," dodal.

Pomalu se již blíží další zápasy kvalifikace mistrovství Evropy se Skotskem a Lichtenštejnskem, ovšem Pudil si zatím myšlenkami na národní tým nechce narušovat soustředění na svou práci v Genku. "Sice se to blíží, ale já mám teď ještě dva zápasy v klubu a na reprezentaci mohu začít myslet až pak. Samozřejmě pokud dostanu nominaci. Rozhodně nepočítám s tím, že bych měl nominaci jistou. Snažím se hrát, jak to jde nejlépe, a je na trenérovi, zda mě povolá," dodal patnáctinásobný reprezentant.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články