Hlavní obsah

Fotbalista Fillo musel nejdřív na šití, pak dal dva góly

STAVANGER

Kuriózní zápas prožil český fotbalista Martin Fillo v dresu Stavangeru. V pondělním utkání norské ligy proti Strömsgodsetu si nejprve musel nechat zašít velkou tržnou ránu na hlavě. Ač otřesený, po návratu na hřiště pomohl dvěma góly k vítězství 3:1. Viking Stavanger tak ukončil sérii osmi zápasů bez vítězství.

Foto: Sport.cz

Martin Fillo v dresu Vikingu Stavanger

Článek

"Přitom ten zápas začal špatně. Ve dvacáté minutě jsem musel jít na šití. Dostal jsem ránu do hlavy a šili mě asi deset minut. Trenér mě nestřídal a v oslabení jsme dostali nešťastný gól na 0:1," řekl Fillo v rozhovoru pro web své zastupující agentury Ondřeje Chovance. "Po návratu na hřiště jsem pomohl skóre ještě do poločasu otočit a pak přidal další gól, takže můžu být spokojený," dodal.

Čtyřiadvacetiletý Fillo kvůli zranění vynechal téměř celou jarní část sezony. Hned ve svém první duelu po návratu do základní sestavy vstřelil hattrick. Poté patřil mezi opory a pravidelně nastupoval, na další ligové góly si ale musel počkat až do pondělí.

"První byl hezký. Dostal jsem míč na levou stranu, vystartoval po mně jejich stoper, já jsem mu udělal kličku a pak placírkou střílel k tyči. Druhý jsem přidal tečovanou střelou z vápna. To jsem měl trošku štěstí," popsal Fillo, který si ve dvanácti zápasech připsal na konto pět gólů.

Ani toto vítězství však již nepomůže Stavangeru vybojovat příčky zaručující start v evropských pohárech. "Jsme sedmí. Ztrácíme dva body na čtvrté místo, ale už deset na třetí, odkud se postupuje do Evropy. A do konce soutěže zbývají čtyři zápasy," řekl Fillo, který lituje promarněné šance na poháry. "Byli jsme třetí, ale teď jsme měli hroznou sérii šesti remíz a dvou porážek a poháry jsou v trapu," dodal plzeňský odchovanec.

Své bývalé spoluhráče z Viktorie pravidelně sleduje a dělá mu radost, že Plzeň lize dominuje. "Je to jedním slovem bomba. Sleduju je na netu, občas si zavolám s Davidem Limberským. Moc jim přeju, ať forma vydrží a udělají titul. Věřím tomu," prohlásil Fillo.

Po odchodu z Plzně před třemi roky se pevně usadil v sestavě Stavangeru a stal se jeho oporou. I s přípravnými duely odehrál 101 zápasů. "Někdo z klubu mi spočítal, že co do počtu startů jsem třetí nejlepší cizinec v historii klubu. Odehrál jsem všechny zápasy, v kterých jsem mohl nastoupit. Patřím k takové ose mužstva. Z tohoto pohledu musím být spokojený. Trenér na mě sází a já pravidelně hraju na pravém křídle," řekl hráč s třemi starty za národní tým.

Přestože ve Stavangeru pravidelně hraje, nebránil by se tomu, aby v zimě změnil dres. "Zkusil bych to. Ale to není tak snadné. Mám tady smlouvu ještě na dva roky, takže mě nikdo zadarmo nepustí. Ale když bude zajímavá nabídka, tak mi bránit nebudou. Jenže ani nevím, jestli by byly nějaké nabídky. Taky si asi nemůžu vybírat. Možná, kdybych dal patnáct gólů za sezonu, bylo by to o něčem jiném," dodal.

Reklama

Související témata: