Hlavní obsah

Se Slovanem budeme mít velké ambice, ujišťuje Jarolím

BRATISLAVA

Dlouho bez angažmá nebyl. Necelé dva týdny po odchodu ze Slavie se trenér Karel Jarolím upsal na dva roky slovenskému Slovanu Bratislava. Místo mu přepustil Jozef Jankech, který podal demisi. Ačkoliv Jarolím přiznává, že nerad přichází do klubu v rozehrané sezóně, má se známým týmem našich východních sousedů velké plány. „Toto mužstvo patří ke slovenské špičce,“ říká Jarolím.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Trenér Slovanu Bratislava Karel Jarolím

Článek

„Oslovil mě manažer Slovanu Petr Kašpar, hovořil jsem i s majitelem klubu panem Kmotríkem a z těchto rozhovorů jsem vycítil velký zájem o mou osobu,“ citoval slovenský web pravda.sk Jarolímova slova ze čtvrteční tiskové konference. „Pro mě je působení ve Slovanu velkou výzvou a zároveň závazkem. Chtěl bych dát mužstvu svoji tvář,“ pokračoval Jarolím.

Vedení klubu si od čtyřiapadesátiletého trenéra hodně slibuje. Za pět let, v nichž působil na lavičce pražské Slavie, získal dva tituly (v sezónách 2007/08 a 2008/09) a v roce 2007 dovedl sešívané do základní skupiny prestižní Ligy mistrů.

Trenér Slovanu Bratislava Karel Jarolím (vpravo) a jeho asistent Tibor Mičinec na tiskové konferenci.foto: ČTK/Marián Peiger

„Slovan má také velké ambice, a to nejenom ve slovenské lize - chce se probojovat do evropských pohárů. Toto mužstvo patří ke slovenské špičce,“ zalichotil Jarolím svým budoucím svěřencům, ale zároveň si uvědomuje, že bude muset začít od nižších cílů. „V první řadě chceme konečně zvítězit venku,“ dodal Jarolím.

Slovanu patří po jedenácti kolech Corgoň ligy pátá příčka se ziskem sedmnácti bodů. Stejný počet má i Ružomberok s Nitrou. Na vedoucí Žilinu, kterou vede další český kouč Pavel Hapal, ztrácí tým z hlavního města šest bodů. „Bylo by lepší, kdybych u týmu začal v letní nebo zimní přestávce. Bylo by tak snazší mluvit o konkrétních cílech. Platí však, že máme velké ambice. Manko na Žilinu není tak velké,“ míní Jarolím.

Jarolím uzavřel s bratislavským celkem smlouvu do 30. června 2012. Asistenty mu budou dělat Tibor Mičenec a Jozef Kontír. Trenérem brankářů zůstává Miroslav König.

Reklama

Související témata: