Hlavní obsah

Jarolímovi trenérská premiéra vyšla, jeho Slovan porazil Košice

Českému fotbalovému trenérovi Karlu Jarolímovi vyšla premiéra na lavičce Slovanu Bratislava. Jeho tým vyhrál ve 12. kole slovenské ligy 2:1 v Košicích a posunul se na čtvrté místo v tabulce. Jarolím podepsal se Slovanem dvouletý kontrakt ve středu, dva týdny po svém odchodu z pražské Slavie.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Trenér Slovanu Bratislava Karel Jarolím (vpravo) a jeho asistent Tibor Mičinec na tiskové konferenci.

Článek

Na hřišti Košic však jeho noví svěřenci nezačali dobře a od 23. minuty prohrávali po brance z penalty. Hosté dokázali na nepříznivý vývoj rychle zareagovat a za deset minut vyrovnal bývalý sparťanský záložník Igor Žofčák.

Hráči Slovanu mohli otočit zápas ještě před přestávkou, ale útočník Juraj Halenár neproměnil pokutový kop. Hosté se tak vítězného gólu dočkali až v 63. minutě po trefě útočníka Filipa Šeba. Celý zápas odehrál v dresu bratislavského mužstva i český obránce Radek Dosoudil.

"Chtěli jsme vyhrát, abychom udrželi kontakt se špicí tabulky, což se podařilo. Inkasovali jsme sice na začátku po banální chybě, ale ještě do přestávky jsme srovnali. Škoda, že jsme neproměnili penaltu, ale skórovali jsme po přestávce a domů si vezeme tři body," řekl po utkání Karel Jarolím pro šport.sk.

Zápas Senica - Trnava, ve kterém hosté brankami v předposlední minutě a v nastavení otočili skóre na 2:1, provázely nepokoje fanoušků. V sektoru hostů plály ohně a docházelo k výtržnostem, zasahovat museli i těžkooděnci. Utkání bylo několikrát přerušeno. Jednou kvůli dýmovnici hozené z domácího kotle, v závěru pak kvůli hostujícím chuligánům, kteří po každém vstřeleném gólu vtrhli na hřiště. Ačkoliv v druhém případě poslal rozhodčí hráče do šatny, nakonec se zápas dohrál.

Slovenská fotbalová liga - 12. kolo:
Košice - Slovan Bratislava 1:2, Prešov - Ružomberok 1:1, Dubnica - Nitra 1:1, Dunajská Streda - Banská Bystrica 0:0, Senica - Trnava 1:2.

Reklama

Související témata: