Hlavní obsah

VIDEO: Z fotbalového hřiště se stal boxerský ring. Prali se všichni

V nervózní třaskavé atmosféře stačí málo, aby došlo k výbuchu. Do hromadné bitky se pustili těsně před koncem utkání aktéři druholigového fotbalového zápasu v ruské Voroněži. Podle zápisu o utkání Michael Judin z hostujícího týmu Metalurg Lipeck nešetrně šlápl na obránce domácího Fakelu Voroněž. Tento incident okamžitě vyvolal rvačku, do které se zapojili nejen všichni hráči na hřišti, ale také kompletní náhradní lavičky, včetně trenérů, asistentů a masérů.

Foto: archiv

Rvačka na hřišti Fakel Voroněž

Článek

V 82. minutě musel být zápas na delší čas přerušen. Samotná bitka trvala pár vteřin, další dlouhé minuty ale trvalo, než hlavy vychladly tak, aby se mohlo pokračovat. Rozhodčí byl vcelku milosrdný - poslal předčasně do kabin tři viníky - dva hosty a jednoho domácího - a udělil i devět žlutých karet. Domácí Voroněž si připsala tři body za výhru 2:1.

Bohužel nezůstalo jen u  bitky na hřišti. Po zápase, necelý kilometr od stadionu, si to rozdali také fanouškové obou týmů. Na Leninově náměstí v samém středu Voroněže došlo ke krvavé řeži, z níž odvezli do nemocnice jednoho fanouška Lipecku z vážným poraněním mozku. Podle místní policie bylo kvůli výtržnostem zadrženo 25 fanoušků Fakelu a Metallurgu

Reklama

Související témata: