Hlavní obsah

PSV Eindhoven v lize rozprášil Feyenoord deseti góly

AMSTERODAM

Fotbalisté PSV Eindhoven si v nizozemské lize pořádně zastříleli. V 10. kole doma přehráli Feyenoord Rotterdam vysoko 10:0 a připravili mu tak nejhorší porážku v historii klubu. Tou dosud byla prohra 2:8 s Ajaxem Amsterodam v roce 1983. Devět branek padlo poté, co hosté dostali v 34. minutě červenou kartu.

Foto: David W Cerny, Reuters

Fotbalisté Eindhovenu se radují z branky.

Článek

Feyenoord, který v roce 2002 získal Pohár UEFA, se v posledních letech trápí a dnes to jen potvrdil. V 25. minutě otevřel skóre Reis a zahájil kanonádu, na které se sám podílel hattrickem. Dvakrát se trefili Lens s Dzsudzsákem.

"Takováhle porážka opravdu hodně bolí. V šatně je teď hodně emocí. Tohle se stát nemělo," řekl po zápase trenér Feyenoordu Mario Been. "Je těžké vysvětlit, co se stalo. Po prvním gólu a červené kartě se naše hra zcela rozpadla a každý z nás si hrál svůj vlastní zápas. Totálně jsme vyhořeli," dodal zkušený obránce Tim de Cler.

Vytáhl se i druhý z favoritů na titul Ajax, který dokázal dohnat dvoubrankovou ztrátu na hřišti Excelsioru Rotterdam i v deseti. Stačilo to však jen na remízu 2:2, po které Ajax ztrácí na Eindhoven tři body.

Již v sobotu se poprvé v sezoně objevil v základní sestavě Heerenveenu český útočník Michal Papadopulos, ale na hřišti nevydržel ani do konce poločasu. Po nešetrném zákroku soupeře měl totiž od kolena až ke kotníku tržnou ránu a musel vystřídat.

Reklama

Související témata: