Hlavní obsah

VIDEO: Po hattricku je Skácel andělem

GLASGOW

Dlouho čekali na radost z vítězství před vlastním publikem. Fotbalisté Heart of Midlothian doma získali ve čtyřech zápasech skotské ligy jen dva body. Nebylo divu, že fanoušci byli před sobotním bojem se St. Mirren pořádně napjatí. Po výhře 3:0 ale šíleli blahem. Jejich euforii sahající až k nebeským výšinám odpálil hattrickem záložník Rudolf Skácel.

Článek

„Je to báječný pocit. Fanoušci se ptali, kdy se na domácím stadiónu trefím také před tribunou, kde je kotel nejvěrnějších. Nikdy v minulosti se mi to nepovedlo. Jsem rád, že ty otázky už neuslyším,“ culil se Skácel, který za Hearts hrál už v sezóně 2005/06.

Úvod jako z partesu

Tehdy patřil k hvězdám týmu, když dokázal skórovat v každém z úvodních sedmi kol soutěže a postaral se o rekord skotské ligy. Celkem vstřelil 16 gólů v nejvyšší soutěži. „Přitom jsem měl před brankou pod Georgia Stand hodně šancí,“ lovil v paměti vzpomínky na předešlé angažmá.

Do sobotního zápasu měl ale Skácel impozantní vstup. Trefil se už po 72 vteřinách. „Rychlý gól pomohl nejen mně, ale celému týmu,“ lebedil si při vzpomínce na nádhernou ránu z dvaceti metrů.

Další trefu přidal ve 22. minutě. Hattrick mohl završit už před poločasem, ale po přihrávce od kapitána Zaliukase trefil jen tyčku. A tak si na třetí gól musel počkat až do nastaveného času druhé půle, kdy skóroval po individuální akci. „Jsem moc rád za hattrick. Takový zápas strašně prospěje mému sebevědomí i lepšímu zabydlení se v mužstvu,“ přemítal odchovanec Hradce Králové.

Dali ho i na trička

Zatímco před pěti lety se Hearts hnali za titulem, v probíhající sezóně klopýtají. „Nechci současný tým srovnávat s tím, v němž jsem působil. Jde o rozdílné kádry, ale pořád se můžeme opřít o skvělé fanoušky,“ uvedl Skácel v rozhovoru pro klubový server.

Právě pro fanoušky klub v reakci na hattrick českého záložníka připravil speciální edici triček, na které je hráčova podobizna a nápis „Rudi je anděl“.

V minulých pěti letech postupně oblékal dres Southamptonu, Herthy Berlín, znovu Southamptonu, Slavie a řecké Larissy. V půl milionovém Edinburghu nyní potkal řadu známých lidí, jen bydlet na původním místě se mu nepodařilo. V jeho tehdejším bytě bydlí jeden ze spoluhráčů. Ani jiný byt v tom domě už nebyl k dispozici, a protože je v univerzitním městě volného bydlení poměrně velký nedostatek, vlastního bytu se Skácel dočkal až po měsíčním pobytu na hotelu.

Teď věří, že během ročního kontraktu s novými spoluhráči naplní klubové ambice. „Chceme skončit mezi prvními čtyřmi, abychom mohli hrát v další sezóně evropské poháry,“ prohlásil Skácel, jenž se po příchodu těsně před koncem přestupního období stal pro Hearts oporou.

Reklama

Související témata: