Hlavní obsah

Černý lapil už tři penalty, jednu ale zbytečně

Radek MalinaPrávo

Podruhé v sezóně udržel český brankář Tomáš Černý ve službách skotského Hamiltonu čisté konto. A podruhé jeho tým slavil vítězství. Triumf nad Motherwellem (1:0) byl pro pětadvacetiletého gólmana o to sladší, že chytil pokutový kop.

Foto: www.acciesfc.co.uk

Český brankář Tomáš Černý v brance Hamiltonu udržel v této sezoně podruhé čisté konto

Článek

„Na podzim se jich proti nám kopalo už sedm,“ kroutil hlavou rodák z Ústí nad Labem. „Tři hned v prvním zápase s Aberdeenem. Jednu jsem chytil v poháru s Raith Rovers a jednu taky v lize s Kilmarnockem, ale tu nechal rozhodčí opakovat, protože spoluhráči vběhli brzy do velkého vápna. Na druhý pokus už jsem tehdy neuspěl a ztratili jsme tak vítězství,“ vyprávěl Černý.

Když čelil ráně z pokutového kopu v sobotu s Motherwellem, byl klidný. „Viděl jsem, jak Hateley v minulosti kopal penalty, což mi pomohlo. Poslal balón z mého pohledu k pravé tyči. Trefil jsem stranu, na kterou míč poslal. Byla to rána, ale nebyla dokonale umístěná. Navíc jsem míč udržel,“ popisoval Černý klíčový zákrok zápasu, který přišel pár vteřin před přestávkou.

Rangers mají sílu a sebevědomí

Během ní se dočkal pochvaly od všech spoluhráčů, po zápase pak nadšení v kabině Hamiltonu ještě zesílilo. Vždyť tým českého brankáře v předešlých šesti zápasech nepoznal radost z vítězství.

„Sezónu jsme začali prakticky bez zálohy. Kapitán Alex Neil byl zraněný a teprve proti Motherwellu nastoupil poprvé. Jeden záložník odešel do Wiganu, další do druhé anglické ligy. Navíc jsou pryč i oba krajní obránci a jeden útočník. Bez šesti hráčů základní sestavy nám bude chvíli trvat, než se rozjedeme,“ zachovával chladnou hlavu Černý.

Jasné favority vidí ve slavných klubech z Glasgowa. „Hlavně Rangers měli skvělý začátek a zatím neprohráli. Spoustu zápasů otočili góly v posledních minutách. Z jejich utkání přitom nemám pocit, že by ostatní herně převyšovali, ale mají psychickou sílu, velké sebevědomí.“

Reklama

Související témata: