Hlavní obsah

CSKA vyhrál v Petrohradu 3:1 a oddálil mistrovské oslavy Zenitu

PETROHRAD

Fotbalisté Zenitu Petrohrad prohráli v dnešním utkání ruské ligy doma s CSKA Moskva 1:3 a jejich náskok v čele tabulky se tři kola před koncem snížil na šest bodů. Svěřencům italského trenéra Luciana Spallettiho přitom stačila k zajištění titulu remíza, ale teprve druhá porážka v ročníku jejich mistrovské oslavy oddálila.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Fotbalisté CSKA Moskva se radují z branky.

Článek

Český útočník Tomáš Necid, který se v posledních třech zápasech CSKA trefil celkem pětkrát, tentokrát začal na lavičce náhradníků. Do sestavy se místo něj vrátil uzdravený Doumbia a Necid se do hry dostal až při taktickém střídání v 90. minutě.

Soupeře pražské Sparty v Evropské lize poslal na konci úvodní čtvrthodiny do vedení brazilský útočník Vágner Love přesnou střelou z 25 metrů k tyči. O dvacet minut později pak výkop brankáře Ževnova zachytili hosté hned za šestnáctkou a González jeho hrubku potrestal zvýšením na 2:0. Na počátku druhé půle završil petrohradský černý den třetím gólem Doumbia, domácí Rosina snížil až v nastaveném čase.

Trenér CSKA Leonid Sluckij poslal na hřiště sestavu: Akinfejev - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh (84. Tošič), Šemberas, Honda (90. Necid), González - Vágner Love, Doumbia (73. Mamajev).

Moskevský klub dnešní výhrou vyrovnal vzájemnou bilanci se Zenitem v této sezoně, doma mu totiž podlehl 0:2. Prvním pomocným kritériem při rovnosti bodů je nicméně vyšší počet vítězných zápasů.

Ruská fotbalová liga - 18. kolo:
Petrohrad - CSKA Moskva 1:3.

Reklama

Související témata: