Hlavní obsah

Fotbalisté Zenitu Petrohrad jsou po třech letech ruskými mistry

Fotbalisté Zenitu Petrohrad jsou po třech letech ruskými mistry. Po výhře 5:0 nad Rostovem, o kterou se postarali autor dvou gólů Bucharov, Lazovič z penalty, Semak a Keržakov, vedou dvě kola před koncem ligy o osm bodů před CSKA Moskva. Ten v Nalčiku pouze remizoval 1:1.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Fotbalisté zenitu Petrohrad slaví po třech letech mistrovský titul.

Článek

Až do září patřil na petrohradskou soupisku také bývalý český reprezentant Radek Šírl, který poté přestoupil do Mladé Boleslavi. Se Zenitem získal předchozí titul v roce 2007, posléze i Pohár UEFA a evropský Superpohár. Celkem v klubu strávil bezmála osm let.

CSKA, který v minulém utkání vyhrál v Petrohradu 3:1 a oddálil Zenitu mistrovské oslavy, vedl v Nalčiku díky penaltě Vágnera Lova. O mistrovský sen však hosty připravil Gošokov, který dvě minuty před koncem vyrovnal. Český útočník Tomáš Necid se do hry dostal v 68. minutě.

Soupeř pražské Sparty v Evropské lize CSKA nastoupil v sestavě: Akinfejev - Nababkin, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Šemberas, Honda (79. Mamajev), González (85. Tošič) - Doumbia (68. Necid), Vágner Love.

CSKA bude ve zbývajících zápasech bojovat s loňskými šampiony z Rubinu Kazaň o druhé místo a přímý postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Moskvané zatím mají k dobru dva body.

Ruská fotbalová liga - 28. kolo:
Nalčik - CSKA Moskva 1:1, Petrohrad - Rostov na Donu 5:0,

Reklama

Související témata: