Hlavní obsah

Dojatý Zítka se na skok vrátil do Anderlechtu, aby se rozloučil

BRUSEL

Brankářská dvojka fotbalové Sparty Daniel Zítka má za sebou emotivní rozlučku s bývalým klubem Anderlechtem Brusel, kde strávil osm sezón. V belgické metropoli jako host sledoval výhru 4:1 nad Charleroi, po níž se jeho někdejší tým posunul do čela tabulky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Daniel Zítka na tréninku Sparty.

Článek

"Měl jsem sebou balíček papírových kapesníků. A použil jsme je všechny," citoval list DH Les Sports současnou brankářskou dvojku Sparty Praha, kterou Anderlecht pozval na oficiální rozloučení s klubem.

"Ano, byl jsem dojatý. Je super, že Anderlecht něco takového tady uspořádal. Když jsem hrál poslední zápas sezóny proti St. Truidenu věděl jsem, že to je poslední zápas za Anderlecht. Ale můj odchod pořád nebyl oficiální. Teď jsem mohl konečně říci sbohem," dodal Zítka s tím, že je stále v kontaktu s bývalými spoluhráči.

S manažery Anderlechtu je prý také v kontaktu ohledně možného budoucího angažmá v Belgii. Zatím chce Zítka nicméně ještě pokračovat v hráčské kariéře.

V rozhovoru také podotkl, že nelituje odchodu do Sparty, kde je nyní dvojkou. K pozici prvního brankaře má i tak prý blíž, než by měl v Anderlechtu. Připustil jen, že v běžném životě v Česku má po letech strávených v Belgii víc potíží si zvyknout než jeho manželka a dcery. "Například organizace není dobrá. Kluby se snaží být profesionální, ale po čtyřiceti letech komunismu to není tak zřejmé," poznamenal.

Reklama

Související témata: