Hlavní obsah

Lokomotiv Moskva odvolal po sezoně trenéra Sjomina

MOSKVA

Lokomotiv Moskva, kde působí český brankář Marek Čech, odvolal po nepovedené sezoně zkušeného trenéra Jurije Sjomina. Bývalý kouč ruské fotbalové reprezentace byl propuštěn dva dny po skončení sezony ruské ligy, v níž jeho svěřenci obsadili páté místo. Ruským médiím to řekla prezidentka klubu Olga Smorodská.

Článek

Lokomotiv pod Sjominovým vedením neuspěl v domácí soutěži ani v Evropské lize. V srpnovém předkole nečekaně nestačil na druholigové Lausanne, jež bylo následně ve skupinové fázi soupeřem pražské Sparty.

Třiašedesátiletý Sjomin tak ukončil své celkově čtvrté působení v Lokomotivu, kde strávil v 70. letech dvě sezony jako hráč. Na lavičku Lokomotivu se poprvé posadil v roce 1986 a poté v roce 1991, kdy na ni vydržel až do roku 2005. Během tohoto dlouhého angažmá vyhrál dva ligové tituly a čtyři Ruské poháry. Dosud naposledy se do tradičního klubu vrátil loni v květnu.

Podle médií by se Sjomin mohl přesunout do Dynama Kyjev, s nímž vyhrál v roce 2009 před odchodem do Lokomotivu ukrajinskou ligu.

Reklama

Související témata: