Hlavní obsah

Abramovič mladší uvažuje o koupi fotbalové Kodaně

KODAŇ

Syn majitele londýnské Chelsea Romana Abramoviče uvažuje o koupi podílu dánského fotbalového klubu FC Kodaň, kde působí český reprezentační obránce Zdeněk Pospěch. Arkadij Abramovič už se dokonce s majiteli sešel. Oznámila to dnes tamní média.

Foto: Jens Norgaard, Reuters

Fotbalisté FC Kodaň budou mít možná nového majitele.

Článek

Abramovič mladší v sobotu obědval s Carstenem Kochem, šéfem exekutivy penzijního fondu Loenmodtagernes Dyrtidsfond, který vlastní třicet procent akcií firmy Parken Sport & Entertainment. Ta je majitelem nejlepšího dánského klubu.

"Nyní nemáme takové úmysly, že bychom náš podíl prodali," řekl Koch deníku Ekstra Bladet. Nicméně připustil, že pokud by někdo přišel s výhodnou nabídkou, jednání by se nebránil. V minulosti se naopak Koch nechal slyšet, že by rád v budoucnu přezval v klubu majoritní podíl.

Kodaň, sedminásobný mistr dánské ligy, figuruje ve skupině D Ligy mistrů na druhém místě a může se stát prvním dánským klubem, který v prestižní evropské soutěži postoupí do vyřazovací části. V úterý nastoupí proti řeckému klubu Panathinaikos Atény. V ligové soutěži aktuálně vede.

Reklama

Související témata: