Hlavní obsah

Pospěch: Tři trefy na podzim, to je paráda

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalisté FC Kodaň suverénně vedou dánskou soutěž a kráčejí za obhajobou mistrovského titulu. Reprezentačnímu obránci Zdeňku Pospěchovi se podzimní část vyvedla, třikrát se dokonce radoval z branky. "Je to možná má úplně nejlepší sezóna," řekl Pospěch v rozhovoru pro Právo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista FC Kodaň Zdeněk Pospěch

Článek

Letos se vám velice daří. V dánské nejvyšší soutěži jste na podzim dal tři góly. Naposledy v sobotu Esbjergu, kdy váš tým vyhrál 3:1. Jste tedy spokojen?

Určitě je to jedna z mých nejlepších sezón. Možná ta úplně nejlepší. Hraju stabilně, co víc si může fotbalista přát.

FC Kodaň suverénně kráčí za obhajobou mistrovského titulu. V čem se mužstvo změnilo oproti loňskému ročníku?

Kostra týmu zůstala a vedení kádr v létě navíc vhodně doplnilo. Jsme tedy silnější. Zatím jsme v domácí nejvyšší soutěži neprohráli.

Takže tým je silnější než před rokem, kdy na Letné vyhrál v Evropské lize nad Spartou hladce 3:0?

Určitě ano. Mužstvo vyzrálo, jsme zkušenější, sehranější. To všechno teď uplatňujeme na trávníku.

Najdete na podzim zápas, který byste označil za nejdůležitější nebo zlomový?

Jednoznačně to byl postup do základní skupiny Ligy mistrů. Dokázali jsme si, že máme na to, abychom hráli s nejlepšími. Vzrostla nám všem sebedůvěra, což je pro hráče i mužstvo moc důležité.

Co ostatní dánské kluby, jaká je úroveň nejvyšší soutěže?

Myslím si, že úroveň ligy je velmi dobrá a stále roste. Kvalitní je i dánská reprezentace, o čemž jsme se přesvědčili v nedávném přípravném utkání.

Kodaň by se údajně měla stát nejlepším týmem na severu Evropy…

Vedení skutečně pracuje dlouhodobě na tom, abychom byli v této oblasti nejlepší a hráli pravidelně Ligu mistrů. Klub je navíc velmi dobře zajištěn ekonomicky.

V úterý hrajete poslední zápas základní skupiny Ligy mistrů doma s Panathinaikosem Atény. Šance na postup je reálná. Má Kodaň na to, aby slavný řecký klub porazila?

Máme obrovskou šanci a jsme dost silní na to, abychom Atény porazili a dosáhli pro Kodaň i dánský fotbal historického úspěchu, kterým postup do jarní vyřazovací části Ligy mistrů určitě je. Ale pozor, Panathinaikos má zkušený tým, navíc jim přišel nový trenér. Budou se chtít ukázat, i když už nemají šanci ani na postup do Evropské ligy ze třetí pozice.

Vánoce jsou za dveřmi, kde je strávíte?

Doma v Opavě. Už se na ně moc těším.

Reklama

Související témata: