Hlavní obsah

Prosinečki se vrátí jako trenér do CZ Bělehrad

BĚLEHRAD

Bývalý slavný chorvatský fotbalista Robert Prosinečki by měl zahájit trenérskou kariéru v týmu, kde jako hráč slavil největší úspěchy. Podle informací srbských i chorvatských médií převezme Crvenou Zvezdu Bělehrad. Vedení klubu by jej mělo ve funkci potvrdit ve čtvrtek a v pátek bude oficiálně představen fanouškům.

Článek

Jednačtyřicetiletý Prosinečki působil v posledních čtyřech letech jako asistent u národního týmu Chorvatska, pozici hlavního trenéra ale ještě neokusil.

Crvena Zvezda propustila v úterý Aleksandara Krističe, jenž na lavičce vydržel pouhé čtyři měsíce. Tradiční srbský celek má po podzimní části ligy pětibodovou ztrátu na městského rivala Partizan.

Někdejší plavovlasý záložník Prosinečki právě v Crvené Zvezdě nastartoval svou profesionální kariéru. V letech 1987 až 1991 zde vyhrál třikrát jugoslávský titul a loučil se trofejí z Poháru mistrů evropských zemí. Díky svým výkonům si vydobyl angažmá v Realu Madrid, později hrál i za Oviedo, Barcelonu či Sevillu. Člen bronzového týmu z MS 1998 ukončil aktivní kariéru v roce 2004.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články