Hlavní obsah

Beránek je kandidátem na trenéra fotbalistů Škody Xanthi

Český fotbalový trenér Miroslav Beránek je údajně hlavním kandidátem na post kouče řeckého klubu Škoda Xanthi. Aktuálně sedmý tým první ligy dočasně připravuje Nikos Papadopulos, ale vedení hledá nového hlavního trenéra. Beránek byl podle řeckých médií už na jednání v Aténách. Rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech.

Článek

Beránek je v současného době bez angažmá, poté co po podzimu skončil v druholigovém Kladně, které přezimuje na sestupové pozici. Předtím působil v Blšanech, Slavii a Brně, maďarském Debrecínu, Al Wasl ze Spojených arabských emirátů, u reprezentační jednadvacítky a dělal asistenta Karlu Brücknerovi u národního týmu.

Nyní by si chtěl vyzkoušet angažmá v Řecku. Šéf Xanthi Christos Panopulos si ho pozval na pohovor stejně jako několik dalších kandidátů. Beránka pozval údajně na doporučení jiného českého trenéra Vladimíra Táborského, který v Xanthi působil v devadesátých letech podobně jako později Zdeněk Ščasný. V klubu mají zkušenosti i s českými hráči; hráli zde mimo jiné Libor Došek, Martin Abrahám, Martin Knakal, David Lafata, Petr Pižanowski či Martin Vozábal.

Vedle Beránka se Xanthi údajně zajímá i o tuniské záložníky Tijaniho Belaida a Hocine Ragueda. Ti jsou na odchodu ze Slavie Praha, která s nimi do jara již nepočítá. Měli by zacelit mezeru po slovenském reprezentantovi Zdeno Štrbovi, který v pondělí v Xanthi z osobních důvodů skončil.

Reklama

Související témata: