Hlavní obsah

Pudilův Štědrý večer v Belgii: divoká kachna u Maďara

Jan KrůtaPrávo

Žádný kapr, ani bramborový salát, ale maďarské štědrovečerní speciality. Ty čtyřiadvacátého prosince ochutnával český fotbalový reprezentant Daniel Pudil u svého maďarského spoluhráče z belgického Genku Daniela Tözsera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Pudil

Článek

„S přítelkyní Veronikou jsme s nimi slavili Vánoce už loni. Tentokrát jsme byli u nich, protože se jim před třemi měsíci narodila holčička a jinak by to ani udělat nešlo. Bylo to parádní,“ líčí Pudil.

V poledne po tréninku naskočil do auta a valil si to rovnou k domu Tözserových. Jeho partnerka Veronika tam už byla, protože s manželkou maďarského útočníka připravovaly lahůdky pro štědrovečerní menu.

„Bylo to z větší části podle Maďarů. Nějaká speciální polévka a divoká kachna dušená na víně s bramborovou kaší. Docela to šlo, ale naše kachna s knedlíkem a zelím je lepší. Měli jsme ale české cukroví a ještě houbovník,“ popisoval, co dobrého se servírovalo.

Po večeři si všichni rozbalili dárky, ale český fotbalista ani nic nechtěl. Dobře ví, že ten největší a nejhezčí dárek dostane koncem ledna, kdy se jejich rodina rozroste na tříčlennou o syna Dannyho. „Je to tak, můžu si jen přát, aby všechno proběhlo v pořádku,“ říkal obránce.

Pudil dostal nářadí

Většina dárků se stejně točila kolem očekávaného potomka. „Dostali jsme pro něj oblečky, hračky, takže už skoro nic nemusíme kupovat. A mně Ježíšek přinesl nářadí, abych mohl smontovat postýlku a skříně v dětském pokoji,“ usmíval se Pudil.

V životosprávě během svátků moc hřešit nemohl, vždyť už dnes hraje Genk doma se St. Trui denem. A hned ve čtvrtek poslední kolo ligy před pauzou v Lokerenu. „Záleží na tom, jaké bude počasí. Teď je tady 40 centimetrů sněhu a některé zápasy se musely odložit. My máme trávník v pohodě, hrát určitě budeme, ale třeba v Lokerenu je podle mě utkání silně ohroženo. Tam mívají hodně špatný terén,“ přiblížil.

Protože v lednu očekávají přírůstek do rodiny, nebudou na silvestra cestovat s partnerkou domů. „Nemělo by to cenu, dovolená není tak dlouhá. Silvestr s námi bude slavit brazilský spoluhráč Joao Carlos, který taky zůstává v Belgii. Prvního ledna má narozeniny, tak by to mohla být dobrá oslava…“

Do roku 2011 si Pudil přeje hlavně zdraví pro sebe i své blízké a moc se těší, až bude konečně tátou. „No a po fotbalové stránce bych si strašně přál, abychom s Genkem urvali Ligu mistrů,“ zasnil se pilíř lídra belgické ligy. „S reprezentací bych pak rád postoupil na mistrovství Evropy,“ prozradil své plány.

Reklama

Související témata: