Hlavní obsah

Fotbalista Pospěch z Kodaně do Stuttgartu nepřestoupí

BERLÍN

Český fotbalový obránce Zdeněk Pospěch bundesligový Stuttgart na jarní část sezóny neposílí. Podle deníku Stuttgarter Nachrichten uvažovaný přesun do předposledního týmu bundesligy odmítlo vedení FC Kodaň, kde má dvaatřicetiletý český reprezentant do léta smlouvu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Pospěch (vlevo) v reprezentačním dresu.

Článek

Dánského mistra čeká na jaře osmifinále Ligy mistrů, v němž se utká s londýnskou Chelsea. "Tam ho budu potřebovat," citoval deník trenéra Kodaně Staleho Solbakkena.

O bývalou oporu Baníku Ostrava a pražské Sparty se zajímal manažer Stuttgartu Fredi Bobic, který usilovně shání posilu na pravý kraj obrany. "Je to jeden z hráčů, na které jsme se byli podívat," uvedl. Zájem z vícero stran o Pospěchovy služby potvrdil také Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, která fotbalistu zastupuje. Přestupová částka za něj se podle německého tisku pohybovala mezi 1,7 až dvěma milióny eur (41 až 49 miliónů korun).

Podle Zíky v zimním přestupním termínu přicházejí v souvislosti s Pospěchem tři varianty. "Zdeněk buď prodlouží smlouvu v Kodani, kde je spokojený, nebo se vrátí do české ligy nebo se posune kvůli rodině blíž Česku, kde je variantou i angažmá v některém z německých klubů," řekl dříve Zíka.

Pospěch přestoupil ze Sparty do Kodaně v roce 2008 za 1,8 miliónu eur.

Reklama

Související témata: