Hlavní obsah

Supertalent Lukaku stojí už 30 miliónů eur. Ve frontě je Real, Chelsea a další

Fotbalová Anglie nedávno prožila další megapřestup, když zhruba za 800 miliónů korun přestoupil z Wolfsburgu do Manchesteru City bosenský kanonýr Edin Džeko. A dost možná nebude dlouho čekat na další podobný transfer. Hned několik předních klubů nejen z Premier League má zálusk na belgického teenagera se zabijáckým instinktem Romela Lukakua, za něhož bruselský Anderlecht žádá už 30 milionů eur, tedy okolo tři čtvrtě miliardy korun.

Foto: Sport.cz

Romelu Lukaku je na evropském trhu velmi žádané "zboží".

Článek

Podle generálního manažera Anderlechtu Hermana van Holsbeecka se o sedmnáctiletého snajpra zajímá patnáct předních evropských klubů, ale v tomto přestupním období ho vedení bruselského celku nehodlá pustit. Jiná situace ale prý nastane na konci sezóny, kdy nejlepšímu střelci minulé sezóny belgické ligy bude osmnáct a bude mít dokončenou školu.

„Pokud ale někdo přijde s nabídkou za 20 miliónů eur, tak ho nepustíme. Má u nás kontrakt do roku 2013 s opcí na další dva roky. Naše cena za něho se pohybuje kolem 30 miliónů eur. A když žádáte za hráče mezi 20 a 30 milióny eur, v Evropě je maximálně patnáct klubů, které vám takovou částku mohou zaplatit. Všechny tyhle kluby ale mají o Lukakua zájem,“ prozradil v rozhovoru pro server Goal.com Holsbeeck.

Nejspíš přestoupí do Anglie

Lukakua sledují kluby z různých koutů Evropy, ale podle vedení Anderlechtu bude pravděpodobně v budoucnu hrát v Anglii, protože má dispozice pro tamní styl fotbalu.

„Podle mě půjde do Premier League, Anglie pro něj bude nejlepší. Víme, že ho pozoruje Chelsea, Tottenham a Liverpool. Záležet bude na nabídce. Zájem má i Real Madrid, který se však zajímá o všechny mladé talentované hráče. Máme fotbalistu, který určitě má kapacitu na to, aby mohl hrát v Anglii,“ pokračoval Holsbeeck.

Romelu Lukaku z Anderlechtu Brusel (uprostřed) slaví trefu v utkání předkola Ligy mistrů proti The New Saints. S gratulací spěchá i Jan Lecjaks.foto: Reuters/Yves Herman

Obdivem k fotbalovým kvalitám rodáka z Antverp se netají ani slavný kouč José Mourinho a generální manažer Holsbeeck připustil, že po sezóně už bude velmi těžké vycházející hvězdu evropského fotbalu v Anderlechtu udržet:

„Na konci sezóny už ho asi neudržíme. Vím, že Romelu býval fanouškem Chelsea, ale zajímavou štací by pro něho byl i Manchester United, City nebo Tottenham. Podmínky pro jednání jsou jasně dané. Někdy se v takových případech strhnou různé boje, ale tady je pro všechny vše jasné.“

Lukaku hned od svého debutu v Anderlechtu láme rekordy. První utkání v dresu slavného klubu si odbyl jedenáct dní po šestnáctých narozeninách a v lize se následně stal s patnácti góly nejmladším králem kanonýrů. V 76 startech za Anderlecht ve všech soutěžích už mladý fotbalista tmavé pleti nastřádal úctyhodných 33 branek.

Reklama

Související témata: