Hlavní obsah

Válka polských hooligans má další oběť,v Krakově ubodali fanouška

Válka mezi fotbalovými hooligans v Polsku, které bude v roce 2012 spolupořádat mistrovství Evropy, si vyžádala další oběť. Výtržníci hlásící se k Wisle Krakov dnes na jednom ze sídlišť v tomto jihopolském městě ubodali šéfa tvrdého jádra fanoušků Cracovie. Informuje o tom portál onet.pl. Předminulý víkend při rvačce fotbalových chuligánů v Lodži zemřel čtyřiadvacetiletý muž.

Článek

Podle policie mohla být dnešní akce naplánovaná. Třicetiletého Tomasze C. pronásledovalo asi 20 lidí v autech. Když ho dohonili, zasadili mu asi 60 ran nožem a mačetou. Tomasz C. zemřel krátce po převozu do nemocnice. Policie na místě zadržela dva lidi a zjišťuje, zda se účastnili vraždy. Případu se kromě jiných ujali policisté ze zvláštní skupiny, která má za úkol bojovat s výtržnictvím na stadionech.

Polsko se dlouhodobě potýká s násilím, které mají na svědomí hooligans. Předminulou sobotu během bitky více než 150 příznivců lodžských klubů LKS a Widzew přišel o život fanoušek Widzewu. Policie v této souvislosti zatkla více než 20 lidí. V pátek se za přísných bezpečnostních opatření konal pohřeb mladíka, den před ním se v Lodži objevily transparenty s nápisem "Smrt za smrt".

V Polsku se ozývají hlasy, že policie takovým případům, jaký se stal v Lodži, neumí předcházet. O plánované rvačce hooligans nevěděla. "Pro policisty je důležitější, že zadrželi pachatele trestného činu a ne to, že policie předešla tomu, aby se tento trestný čin stal," popsal před několika dny v listu Dziennik filozofii mnohých policejních šéfů odborník na bezpečnost Stanislaw Bukowski.

"Za půldruhého roku, v době fotbalového Eura, si chuligáni domluví rvačku s německými ultras a zničí půl města," citoval Dziennik nejmenovaného úředníka ministerstva vnitra. Mistrovství Evropy ve fotbale se bude konat mezi 8. červnem a 1. červencem 2012 ve čtyřech polských a čtyřech ukrajinských městech.

Reklama

Související témata: