Hlavní obsah

Fotbalový brankář Lejsal přestoupil do ruského Rostova

Fotbalový brankář Martin Lejsal přestoupil do Rostova na Donu. Bývalý český reprezentant do 21 let uspěl na tréninkovém kempu ruského celku v turecké Antalyi a s novým týmem podepsal smlouvu na dva a půl roku. ČTK o tom informoval hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Článek

Osmadvacetiletý Lejsal se v devátém celku uplynulého ročníku ruské nejvyšší soutěže stane spoluhráčem dalšího českého fotbalisty Milana Černého, který odchází do Rostova z pražské Slavie. "Vždy je lepší, když je tam více kluků. Vzájemně si pomohou," uvedl Zíka.

V Rostově už v minulosti hrávalo několik jiných Čechů. V klubu působili současný obránce Českých Budějovic Roman Lengyel, další bek Martin Horák a také nynější jablonecký kouč František Komňacký.

Lejsalovi po podzimní části první ligy vypršel kontrakt v Brně a na nové smlouvě se s jihomoravským klubem nedohodl. V prosinci loňského roku absolvoval testy v anglickém druholigovém Prestonu, ale angažmá na ostrovech si nevybojoval.

Rostov pro něj bude pátou zahraniční štací v kariéře. Má za sebou působení v italských klubech Reggina, Benátky a Padova a v nizozemském Heerenveenu. V české lize odchytal za Brno a Liberec celkem 86 zápasů.

Reklama

Související témata: