Hlavní obsah

Útočník Bednář odchází z West Bromwiche na hostování do Turecka

Útočník české fotbalové reprezentace Roman Bednář odchází z anglického West Bromwiche na půlroční hostování do třináctého celku turecké ligy Ankaragücü. Součástí transferu je opce na případný trvalý přestup, hráč se předběžně domluvil na smlouvě do 30. června 2011. Informoval o tom hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Bednář

Článek

Bednář se v tureckém celku stane spoluhráčem dalších dvou českých hráčů beka Jana Rajnocha a záložníka Jaroslava Černého, který zamířil do Ankaragücü na začátku ledna z pražské Slavie. "Kluby se dnes definitivně domluvily, hráč absolvoval zdravotní prohlídku a jasné jsou už také podmínky následného přestupu," vysvětlil Zíka.

O sedmadvacetiletého útočníka měl podle informací britských médií zájem také anglický druholigový Bristol City, který údajně nabízel West Bromwichi 1,2 miliónu liber, což je přibližně 33 miliónů korun. Bednář se však rozhodl pro Turecko.

"Bristol nám dal nabídku, my jsme ji akceptovali, ale Roman ji odmítl. Preferovali jsme trvalý přestup, ale někdy musíte přijmout pro klub nejlepší nabídku," uvedl pro server skysports.com sportovní ředitel West Bromwiche Dan Ashworth.

Bednář pomohl v minulé sezóně West Bromwichi k postupu do Premier League, ale v současném ročníku se do sestavy nedokázal prosadit. Své malé herní vytížení v dresu nováčka nejvyšší soutěže řešil na podzim krátkým hostováním v druholigovém Leicesteru, odkud se brzy vrátil zpět. Za West Bromwich zasáhl v této sezóně jen do osmi duelů.

Reklama

Související témata: