Hlavní obsah

Feyenoord chce od Dánů milión eur za zranění Tomassona na MS

ROTTERDAM

Odškodné jeden milión eur žádá Feyenoord Rotterdam od dánského fotbalového svazu kvůli zranění útočníka Jona Dahla Tomassona, který je od mistrovství světa v JAR mimo hru. Čtyřiatřicetiletý hráč si poranil lýtko v posledním utkání základní skupiny s Japonskem, kdy v 81. minutě proměnil penaltu a zmírnil porážku svého týmu na 1:3.

Foto: Arben Celi, Reuters

Dánští fotbalisté Jesper Gronkjaer (vpravo) a Jon Dahl Tomasson

Článek

Tomasson přesto utkání dohrál, protože Dánové už nemohli střídat. Vedení Feyenoordu za to svaz kritizuje a zlobí se, že fotbalista byl donucen na trávníku zůstat, i když Dánsko už bylo bez šancí na postup. Dánský svaz zatím na požadavek rotterdamského celku nereagoval.

Tomasson, bývalý hráč AC Milán nebo Stuttgartu, po šampionátu ukončil reprezentační kariéru. Během ní dal ve 112 zápasech 52 gólů, což je dánský rekord.

Feyenoord přišel s požadavkem krátce poté, co nizozemský svaz uzavřel vleklý spor s Bayernem Mnichov o kompenzaci za zranění Arjena Robbena na MS, po kterém hvězdný záložník zmeškal celý podzim. Obě strany se nakonec dohodly na sehrání přátelského zápasu mezi Bayernem a "oranjes", jehož výtěžek připadne mnichovskému klubu. Podle německých médií půjde o tři miliony eur.

Reklama

Související témata: