Hlavní obsah

Papadopulos je po trápení v Heerenveenu rád za šanci v Soči

BELEK

Jako vysvobození vnímá útočník Michal Papadopulos změnu svojí fotbalové adresy z nizozemského Heerenveenu na druholigové ruské Soči. Papadopulos si Heerenveen sice oblíbil, ale po sporech s trenérem Ronem Jansem prý vytušil, že jsou jeho šance mizivé. Proto vzal zavděk nabídkou ze Soči, s nímž bude útočit na postup mezi ruskou elitu.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Michal Papadopulos (vpravo) v Heereenveenu spokojený nebyl.

Článek

Papadopulos ale vnímá i názory ze svého okolí, které jeho přestup označují za krok zpět. "Vím, že spousta lidí to vnímá tak, že jsem si pohoršil. Ale já bych to tak neviděl. Když se dostaneme do první ligy, což samozřejmě nelze zaručit, tak to bude dobré. Soči má velké ambice, to mě láká," řekl v dnešním rozhovoru s ČTK Papadopulos, který zatím s novým týmem pobývá na soustředění v tureckém Beleku. A ve dvou odehraných přípravných zápasech se už stačil jednou střelecky prosadit.

V Heerenveenu strávil rok a půl a netají, že se mu z klubu neodcházelo lehce. Loni si tam po přestupu z Mladé Boleslavi udělal jméno, když nastřílel sedm branek v lize a dvě v Evropské lize. V létě ale Papadopulosova idyla skončila poté, co se týmu ujal kouč Jans.

Ostravský rodák ztratil místo v základní sestavě a těsně před vypršením letního přestupního termínu se dozvěděl, že si může hledat nové angažmá. "Na začátku sezóny jsem šel do hry dvakrát jako první střídající hráč, ale trenér mi dva dny před koncem přestupů oznámil, že se mnou nepočítá a můžu si hledat angažmá," uvedl Papadopulos.

"Přišlo mi to docela nefér. Kdyby mi to řekl na začátku léta, když jsem měl šanci vyjednat nějaký přestup, bral bych to jinak. Takhle jsem věděl, že jsem odstavený a bez jakékoliv šance. Byla to bezmoc, i když jsem na trénicích makal, byl to marný boj," líčil pětadvacetiletý hráč, který má na kontě šest startů v reprezentaci.

Pocit křivdy vyvolal způsob, jakým byl odstaven

Papadopulosovy obavy se během podzimu potvrdily, jeho vztahy s koučem ochladly. "Nikdy jsem s trenérem problém neměl, nic bych neřekl, kdybych nehrál. Spíš mně šlo o princip, jakým jsem byl odstaven. Bral jsem to jako křivdu a trenérovi jsem to tak i řekl," popisoval Papadopulos.

S nadějí proto vzhlížel k lednovému přestupnímu oknu a nové nabídce. I když Heerenveen mu prý přirostl k srdci. "Neodcházelo se mi lehce, protože jsem si tam našel spoustu kamarádů, na klub jako takový nemůžu říct křivé slovo. Po loňsku jsem tam měl slušnou pozici a o to víc mě mrzí, jak to skončilo. Ale kvůli jednomu člověku si ty vzpomínky zkazit nenechám," řekl Papadopulos.

V lednu přemítal nad několika možnostmi kam nasměrovat svoji kariéru. Nabídky z ligových soutěží z Nizozemska i Dánska odmítl. "Šlo o kluby, které by hrály o záchranu, a mě lákal nějaký tým s ambicemi. Soči je má obrovské. Za čtyři roky bude ve městě olympiáda, je tady sportovní horečka. A všichni si přejí i náš postup do ligy. Podmínky jsou tady fantastické, bude to jen na nás, abychom to zvládli," řekl Papadopulos, který po štacích v rezervním týmu Arsenalu, Leverkusenu, Chotěbuzi a naposledy Heerenveenu okouší páté zahraniční angažmá.

Druhá ruská liga odstartuje až v dubnu, do té doby Papadopulos se Soči musí absolvovat ještě tři dlouhá soustředění v Turecku. Do začátku soutěže chce být ve formě, i když celý podzim postrádal adrenalin a napětí z velkých zápasů, protože se "udržoval" jen v rezervním týmu Heerenveenu.

"Nebojím se, že bych se do toho zase nedostal. Tréninky jsou tady ostré - tvrdé a dlouhé. První dny jsem toho měl plné zuby, ale teď se cítím o moc lépe," pochvaloval si Papadopulos.

Reklama

Související témata: