Hlavní obsah

VIDEO: Zářez od rozhodčího rozčílil Panathinaikos. Cisse je Řeckem zhnusen

ATÉNY

„Tohle jsou moje poslední měsíce v Řecku. Za takových podmínek tady už prostě nemůžu hrát,“ vyhrožoval fotbalista Panathinaikosu Djibril Cisse po víkendové porážce od Olympiakosu. Co francouzského hráče tak rozlítilo? Kromě raisitických urážek od fanoušků, kteří ho fyzicky napadli, také výkon rozhodčího Kalopoulose.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Olympiakosu Vassilis Torosidis (vpravo) se snaží ubránit dotírajícímu Sotirisi Ninisovi z Panathinaikosu.

Článek

Sudí svými verdikty notně pomohl domácím k výhře 2:1, když hostům nejprve neuznal jasný gól, poté naopak branku domácích po evidentním ofsajdu uznal. Hostům pak podle mínění Panathinaikosu ještě upřel dvě penalty.

„Bohužel, místo abychom mohli mluvit o fotbalu, musíme odsoudit tento nespravedlivý výsledek a neoddiskutovatelnou degradaci ligy. Jednoznačně regulérní gól nebyl uznán a dvě jasné penaltové situace nebyly odpískané v náš prospěch. Řecký jazyk neobsahuje slova, kterými by se dal popsat výkon rozhodčího Kalopoulose,“ stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Sudí neuznal regulérní gól

Olympiakos si po vítězství nad velkým rivalem upevnil vedení v řecké Superlize, kde má už desetibodový náskok právě na druhý Panathinaikos. Po zhlédnutí videozáznamu z utkání se ale většina nestranných fanoušků ztotožňuje s oficiálním prohlášením Panathinaikosu.

První sporná situace nastala už po třiceti minutách hry, kdy domácí Avram Papadopoulos ostře „zajel“ do Sortirise Ninise, ale sudí nechal zákrok bez karetního trestu. Ke konci první půle si pak domácí Vassilis Torosidis v kritické situaci ve vlastní šestnáctce pomohl rukou, když hlavičkou přihrával vlastnímu brankáři před dotírajícím hráčem Panathinaikosu.

V 83. minutě pak rozhodčí nepochopitelně neuznal regulérní gól Kostase Katsouranise a krátce poté uznal vítězný gól Rafika Djebboura, který pro změnu hodně zaváněl ofsajdem.

Jakmile rozhodčí zápas ukončil, strhla se na hřiišti mela, když na trávník vtrhli fanoušci Olympiakosu, kteří napadli hráče Panathinaikosu. Domácí příznivci si také neodpustili rasistické narážky, které odnesl Cisse, jenž byl zároveň terčem fyzického napadení.

"V této sezoně se atmosféra na tribunách ještě zhoršila. Už dvakrát jsem byl obětí rasistických urážek a opičích skřeků. Stejné to bylo v sobotním utkání. Je to ostuda, ale já to tak nenechám. Tento týden podám stížnost na UEFA," řekl bývalý francouzský reprezentant.

Reklama

Související témata: