Hlavní obsah

Brankář urážel konkurenty i klubové šéfy. Bruggy ho vykoply

BRUSEL

Bývalého belgického reprezentačního brankáře Stijna Stijnena propustili kvůli internetové aféře z FC Bruggy. Z gólmanova počítače odcházely na fanouškovský web klubu komentáře, které urážely jeho brankářské konkurenty i vedení klubu.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Devětadvacetiletý Stijnen, či jeho přítelkyně a bratr, kteří v tiskovém prohlášení vzali celý skandál na sebe, spustili na webu blauwzwartforum.be kampaň na podporu zkušeného brankáře. Příspěvky z několika e-mailových adres, které však nesly IP adresu Stijnenova počítače, popisovaly bývalou jedničku mezi tyčemi za "hrdinu", "špičkového" nebo "skvělého", kdežto na dalších gólmanech Geertovi de Vliegerovi a Colinu Coosemansovi nenechaly nit suchou.

Stijnen, jenž měl vleklé zdravotní potíže, byl už minulý týden po odhalení aféry přeřazen do B-týmu a dnes s ním klub ukončil spolupráci úplně. Smlouvu v Bruggách měl přitom až do roku 2015.

Třicetinásobný reprezentant, bývalá belgická jednička, skončil kontroverzně i v národním mužstvu. V říjnu 2009 po nástupu nového kouče Dicka Advocaata ohlásil odchod z mužstva údajně kvůli nedobré atmosféře v týmu, podle všeho však spíš proto, že nizozemský trenér chtěl dát příležitost jinému gólmanovi.

Reklama

Související témata: