Hlavní obsah

Jun: Trenér konečně usoudil, že to pro mě bude v útoku lepší

Útočník Tomáš Jun o sobě dal znovu vědět v rakouské nejvyšší fotbalové soutěži. Dvěma góly v dresu Austrie Vídeň sestřelil Kapfenberg a slavný klub se tak drží s tříbodovým náskokem na prvním místě tabulky.

Článek

Vypadá to, že jste zase našel střeleckou mušku. Jak obě trefy vypadaly?

První gól byl docela šťastný. Dostal jsem míč na roh pokutového území. Vystřelil jsem, ale na balón šli dva hráči skluzem. Naštěstí se mezi nimi nějak prosmýkl do brány k zadní tyči. Druhý už byl jednodušší. Šli jsme do přečíslení, dostal jsem perfektní přihrávku, obešel jsem gólmana a uklidil míč do prázdné branky.

Jaká pořadová čísla v sezóně měly tyhle dvě trefy?

Bohužel teprve dvě a tři.

Čím to? Zvlhl vám střelecký prach?

V téhle sezóně jsem chvíli hrál, pak zase nehrál. Nedařilo se mi. Když jsem se vrátil do sestavy, tak na místě pravého záložníka, což fakt není post pro mě. Podařilo se mi ale dát první gól v sezóně a kouč usoudil, že v útoku to pro mě bude lepší. Jak se ukázalo, měl pravdu. Doufám, že pár gólů ještě přidám.

Austria po létech útočí na titul. Už se o něm ve Vídni mluví?

U nás v klubu už od podzimu. Letos je ale rakouská liga hodně vyrovnaná, šanci má pořád šest týmů. Navíc do konce zbývá ještě devět kol, takže se potkáme se všemi soupeři ještě jednou. Austria ale letos slaví sto let od založení a všichni si přejí, abychom výročí oslavili titulem.

Z čela tabulky se nějak vytratil Red Bull Salcburk...

Prodali tři dobré hráče a neposílili tak, jak si představovali. To je jeden důvod. Tím druhým podle mě může být fakt, že pět let hráli doma na umělé trávě, což byl problém pro hostující mužstva. Teď se museli vrátit na přírodní trávník a dělá jim to problémy. Určitě ale nejsou odepsaní, do konce soutěže je hrozně daleko.

Do kdy máte v Austrii ještě smlouvu?

Do léta příštího roku a k tomu roční opci.

Vydržíte ve Vídni, nebo vás to táhne jinam?

Ve Vídni jsem maximálně spokojený. Je to krásné město, líbí se tu i rodině a domů to také není daleko. Podmínky mám velmi dobré, a pokud budu hrát, nemám důvod pomýšlet na odchod.

Reklama

Související témata: