Hlavní obsah

Fotbalový brankář Bolek na Slovensku neinkasoval už 557 minut

SENICA

Fotbalisté Senice vládnou slovenské lize a velkou zásluhu na tom má i početná české kolonie. O střílení branek se starají nejlepší kanonýr ligy Ondřej Smetana s Jaroslavem Divišem, ze zálohy je podporuje Tomáš Strnad a v brance exceluje Petr Bolek. Právě on je aktuálně mužem číslo jedna - neinkasoval už 557 minut a jediné čisté konto ho dělí od toho, aby se zařadil na druhé místo historických tabulek slovenské ligy.

Článek

Absolutní slovenský rekord Miroslava Königa, který v ročníku 1998/1999 nedostal gól 1129 minut, má sice Bolek ještě daleko, ale druhému místu už je velmi blízko. Stačí mu udržet čisté konto i v sobotu proti poslední Dubnici.

"Rád bych udržel nulu i proti Dubnici, důležité je však hlavně vítězství. Jestli vyhrajeme 4:3 nebo 1:0, není až tak podstatné," uvedl pro deník Pravda šestadvacetiletý rodák z Ostravy. Naposledy inkasoval 27. listopadu od Slovanu Bratislava, když ho v 73. minutě překonal Kornel Saláta. V dalších šesti zápasech udržel nulu. "Tak dlouho jsem v kariéře čisté konto ještě nedržel. Možná v dorostu jsem měl podobné série, ale to už je dávno," řekl Bolek.

Za svou sérii prý vděčí hře celého týmu. "Někdy se brankář může přetrhnout a stejně to na nulu nestačí. Může mít geniální formu a gól dostane. Proto mě současná situace těší, ale nepřeceňuji ji. Někdy mužstvo vyhraje 2:1 a brankář mu pomůže víc, než kdyby byl bezgólový stav."

Po Turecku prožívá probuzení

Po nepovedené anabázi v turecké Kasimpase je v Senici velmi spokojený. "Prožívám tu nejlepší období v dosavadní kariéře. Je to zdravý klub, kde se výborně pracuje. Spokojená je tu i manželka s našimi dvojčaty Eliškou a Karolínou, kterým je dvacet měsíců," uvedl brankář, který má v týmu hned pět českých spoluhráčů. Vedle Smetany, Diviše a Strnada také útočníka Petra Hoška a stopera Martina Komárka.

Úspěšnou sezonu by Senica mohla korunovat slovenským titulem, k němu však prý mají svěřenci bývalého trenéra Sparty, Liberce či Žižkova Stanislava Grigy ještě hodně daleko. "Do konce sezony je devět kol. Ve hře je ještě hodně bodů. Favority zůstávají Žilina a Slovan Bratislava, to jsou větší ryby než my. Musíme zůstat realisty. My jsme stále ještě někde jinde než oni. Pokusíme se s nimi ale držet krok co nejdéle," dodal Bolek.

Reklama

Související témata: