Hlavní obsah

Žilina dostala za napadení sudího pokutu čtvrt miliónu korun

BRATISLAVA

Pokutu 10.000 eur (244.000 korun) dostal slovenský fotbalový mistr MŠK Žilina za nedohraný zápas se Slovanem Bratislava, který rozhodčí předčasně ukončil v 89. minutě kvůli napadení svého asistenta jedním z domácích fanoušků. Disciplinární komise slovenského svazu dnes také Žilině podmíněně uzavřela stadion na dvě utkání s půlroční lhůtou.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Fotbalista Žiliny Momodou Ceesay oslavuje branku - ilustrační foto.

Článek

Zápas 24. kola slovenské ligy, v němž byl krátce před koncem bezbrankový stav, ve středu vedení soutěže zkontumovalo 3:0 ve prospěch Slovanu vedeného českým koučem Karlem Jarolímem.

Žilinskému trenérovi Pavlu Hapalovi bude v šesti utkáních chybět obránce Stanislav Angelovič, kterého disciplinární komise potrestala za to, že se snažil zabránit napadenému asistentovi Romanu Slyškovi v odchodu ze hřiště. Hráč navíc zaplatí pokutu 1000 eur.

Muž, který pomezního rozhodčího pod vlivem alkoholu napadl, se za své jednání omluvil. Kvůli incidentu už ho policie obvinila z výtržnictví a v případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení. V rozhovoru pro deník Šport také čtyřiatřicetiletý fanoušek vyslovil obavu, že by po něm Žilina mohla vymáhat pokutu od disciplinární komise. "Na to bych neměl. Vážně nevím, co bych dělal," uvedl.

Reklama

Související témata: