Hlavní obsah

Pospěch se loučí s Kodaní třetím titulem, Mohuč je nová výzva i odměna

Tři mistrovské tituly vybojoval dvaatřicetiletý obránce Zdeněk Pospěch s FC Kodaň. Ten nejčerstvější už sedm kol před koncem soutěže. S dánskou ligou se ale loučí. Od léta bude oblékat dres bundesligové Mohuče...

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Pospěch

Článek

Máte tři dánské tituly v řadě. Dají se nějak srovnat?

Těžko se to srovnává, protože ke každému vedla jiná cesta. Ale titul je vždycky titulem, to znamená úspěchem.

Byl v něčem specifický ten letošní?

Určitě v tom, že jsme ho získali sedm kol před koncem soutěže. V tomto ročníku nám všechno vycházelo, měli jsme i štěstí, které k fotbalu patří.

Nabízí se otázka, jestli je Kodaň tak silná a zbytek dánské ligy tak slabý…

Trochu to tak vypadá, ale dánská liga není slabá. Ten náskok jsme získali proto, že máme po všech stránkách silný tým a těžké zápasy jsme dokázali rozhodnout a ubojovat v náš prospěch.

Dal jste v lize čtyři góly. Je to na obránce hodně?

Myslím si, že je to slušný počet. Mohlo jich být i víc, ale já jsem spokojený.

Rozhodl jste nějaký zápas?

Myslím, že ne, ale není podstatné, kdo góly dává. My vyhráváme jako tým.

Nebude teď mužstvu chybět motivace?

Asi trochu ano. Ale šanci dostanou hráči, kteří tak často nenastupovali a budou se určitě chtít ukázat. Hrát budou i noví, kteří by měli nahradit ty, co odcházejí.

Tedy i vás...

Náhrada za mne přijde až v létě, takže já snad hrát budu.

Na co budete nejvíc vzpomínat?

Určitě na tituly a zápasy v evropských pohárech. Zahrál jsem si i Ligu mistrů a nastoupil proti takovým týmům, jako jsou Barcelona nebo Chelsea.

Takže loučení s Kodaní nebude lehké…

Nebude, to už cítím. Hrál jsem v kvalitním klubu, kde jsem našel skvělé podmínky a báječné lidi. Mám tu i spoustu dobrých přátel.

Už sledujete víc Mohuč?

Řekl jsem si, že to nechám až na dobu, kdy bude jasno o titulu. Do té chvíle že se soustředím jen na Kodaň. Teď už mám možnost sledovat iMohuč, zařizovat si potřebné věci a oprašovat němčinu, kterou jsem se učil ve škole.

Berete bundesligu jako výzvu?

Svým způsobem ano, protože je pochopitelně kvalitnější než dánská liga. Ale věřím, že ji zvládnu. Zároveň to je pro mne v mém věku i odměna za roky fotbalové práce.

Máte přehled o Gambrinus lize a o Spartě?

Pochopitelně sleduji dění v českém fotbale. Viděl jsem v televizi i páteční zápas Sparty s Olomoucí. Co se týká titulu, Plzeň má velmi kvalitní mužstvo a dobře rozjetou soutěž. Musela by znervóznět, klopýtat, ale to se asi nestane. Náskok má solidní. Bohužel se nedaří Baníku, s nímž jsem také získal titul jako se Spartou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články