Hlavní obsah

Řecký pohár skončil násilím fanoušků, někteří prý měli i pistole

ATÉNY

Fotbaloví fanoušci aténského AEK si vynutili vběhnutím na hřiště předčasné ukončení sobotního finále Řeckého poháru, situace se nakonec zvrhla v násilnosti, při kterých se dokonce někteří chuligáni oháněli pistolemi. Rozhodčí zápas raději odpískal po první nastavené minutě, ačkoliv avizovaných jich bylo devět. Zasáhnout musela policie.

Článek

Výhra AEK 3:0 nad městským rivalem Atromitosem nakonec zůstala po půldruhé hodiny trvajících diskusích v platnosti. Vítěz získal trofej počtrnácté v historii a poprvé od roku 2002.

Zatímco někteří příznivci se na hřišti chtěli především podělit o radost s fotbalisty, skupiny násilníků ničily vybavení stadionu včetně techniky televizního štábu, navíc se vydaly k VIP lóžím soupeře a házením předmětů napadly rodinné příslušníky a přátele soupeře.

Na jejich obranu se postavili fotbalisté Atromitosu, trenér poraženého mužstva Giorgos Donis pak tvrdil, že někteří z agresorů u sebe měli pistole. "Nic takového jsem při zápase nikdy neviděl, aby hráči museli bojovat o záchranu svých rodin... Mířili na ně pistolemi," řekl Donis.

Incident si vyžádal zásah policie, která násilníky rozehnala za použití slzného plynu a obušků. Bezpečnostní složky měly plné ruce práce při střetech obou táborů už před zápasem, kvůli nimž se začalo hrát se zpožděním.

Reklama

Související témata: