Hlavní obsah

VIDEO: Kazašský fotbalista dostal za brutální útok doživotní trest

Do konce života bez fotbalu zůstane kazašský útočník Armand Masimžanov. Disciplinární komise kazašského svazu udělila devatenáctiletému hráči celku FC Kajrat Almaty doživotní trest za to, že při dubnovém utkání třetí ligy brutálně napadl protihráče.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo 16. dubna. Rezerva Kajratu vedla nad béčkem Lokomotivu Astana 3:2, v nastaveném čase však došlo k potyčce, do které se z lavičky zapojil i Masimžanov. Přiřítil se a ve výskoku oběma nohama naskočil do protihráče, který k němu stál zády, takže útok nečekal. Disciplinární označila jeho útok jako "brutální". Celou událostí se zabývala i policie, která vyslechla hráče.

Sám Masimžanov se dodatečně za své chování omluvil. "Udělal jsem špatnou věc a chci se veřejně omluvit," řekl pro klubový web Masimžanov, který doufá, že se mu podaří trest zmírnit. "Neumím posoudit, jestli je výše trestu správná. Ale prosím, ať mi dají ještě jednu šanci. Nedovedu si představit, že budu zbytek života bez fotbalu," dodal.

Také klub FC Kajrat se snaží pro útočníka získat milost. "Fotbal již v minulosti zažil řadu podobných případů, kdy mnohem slavnější hráči neudrželi emoce na uzdě. Doživotní trest nám přijde pro devatenáctiletého mladíka jako hodně přísný," řekl ředitel klubu Eugen Škarin. "Věříme, že dostane další šance. Vždyť jde o hocha, který nikdy neměl podobný problém. Dokonce dosud nikdy nedostal ani červenou kartu," dodal.

Reklama

Související témata: