Hlavní obsah

Hřebík popírá, že by si plácl se Spartakem

PRAHA/MOSKVA

Ruský fotbalový celek Spartak Moskva by mohl v příští sezóně vést Jaroslav Hřebík. Samotný trenér ale popírá některé informace, že už je ruka v rukávě. "Se Spartakem jednám, ale ještě není nic hotovo," řekl Hřebík pro Sport.cz s tím, že v jednání je více trenérů. Mezi nimi i nejčastěji zmiňovaný Ital Nevio Scala.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Jaroslav Hřebík

Článek

"Spartak chce otázku trenéra řešit po skončení soutěže, tedy v nejbližší době. Více bych se k tomu ale už nechtěl vyjadřovat," dodal český kouč.

Chtějí cizince

Vedení Spartaku, kterému se letos v lize vůbec nedařilo a dvakrát měnil trenéra - poroučeli se Romancev i Černyšov, již dříve deklarovalo, že hodlá angažovat cizince. Do cíle ligového ročníku dovedl moskevské borce Fedotov, s nímž se ovšem moc nepočítá. Již od září, kdy padl Černyšov, se spekuluje, kdo devítinásobného mistra povede.

Scala byl výrazným favoritem, se šéfem klubu Červičenkem několikrát jednal a byl osobně přítomen na utkání Spartaku v Poháru UEFA s dánským Esbjergem a v ruské lize s CSKA. Navíc má zkušenosti s prací v postsovětské zemi, vždyť nějaký čas kormidloval ukrajinský Šachťor Doněck a přivedl jej k historickému mistrovskému titulu.

Pomůže Petržela?

Hřebík je však podle gazeta.ru při jednání mnohem vstřícnější než Scala. Je prý také připraven pracovat se současným realizačním týmem. Navíc má v Moskvě dobré renomé, které získal, když před dvěma lety se Spartou v Lize mistrů vyřadil právě Spartak.

Gazeta.ru také připomíná, že Hřebík následně úspěšnou sezónu nedokončil, protože se po zimním výprodeji musel také pakovat. Hřebíkovi může k nové roli pomoci také úspěšná mise Vlastimila Petržely, jehož Petrohrad skončil letos v lize na druhé příčce.

Pokud by Spartak jako nového kouče angažoval Hřebíka, nebyl by to první český kouč v historii Spartaku. Tento primát patří už do roku 1936 Antonínu Fivébrovi, vynikajícímu fotbalistovi ze začátku minulého století.

Čeští trenéři už v Rusku pronikli do jiného populárního sportu - hokeje. V superlize úspěšně působí například Vladimír Vůjtek, jenž s Jaroslavlí dvakrát vybojoval titul. Na hokejové střídačce v Osmku stál loni Ivan Hlinka, letos působí v Magnitogorsku Marek Sýkora.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články