Hlavní obsah

Fotbalista Pudil slaví s Genkem belgický titul

BRUSEL

Český reprezentant Daniel Pudil získal s fotbalisty Genku belgický titul. Racing v úterý v přímém duelu o své třetí ligové prvenství v historii remizoval v posledním kole play-off s Lutychem a udržel první místo. K tomu mu pomohl fakt, že Lutychu byl před startem play-off přidán bod, aby mohl být zisk ze základní části vydělen dvěma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Pudil na tréninku národního týmu.

Článek

Zatímco Genk vstupoval do play-off se ziskem 64 bodů, které se snížily na 32, Lutych měl na kontě 49 bodů. Musel mu tak být přidán bod, aby mohl do play-off nastoupit s 25 body. Následně nečekaně úspěšně porážel všechny soupeře a dral se tabulkou vzhůru. Do posledního kola tak vstupoval se stejný bodovým ziskem jako Genk.

V rozhodujícím duelu Lutych dlouho směřoval za jedenáctým titulem, když vedl po brance Mangaly. Jenže třináct minut před koncem vyrovnal Nwanganga a zajistil Genku první titul od roku 2002.

Pudil dnešní utkání vynechal kvůli problémům s břišními svaly.

Třetí místo i přes porážku 3:4 s Lokerenem uhájil Anderlecht, který si zahraje předkolo Evropské ligy. O druhé účastnické místo v Evropské lize si v baráži zahrají čtvrté Bruggy s vítězem play-off o evropské poháry Westerlo.

Reklama

Související témata: