Hlavní obsah

Nedvěd nechce o Zlatém míči ani slyšet

TURÍN

Český fotbalový záložník Pavel Nedvěd patří ke žhavým kandidátům na zisk ceněného Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy. "Neptejte se mě na to, nechci už o tom nic slyšet," odmítá se ale Nedvěd zabývat svými šancemi. "Více mě zajímá liga a zápas s AC Milán."

Článek

Juventusu se daří, prožívá skvostný start do sezóny. Je na špici jak v domácí soutěži, tak i v Lize mistrů. Nyní čeká 'Starou dámu' utkání s červenočerným AC, který má stejně jako Juventus 19 bodů. Nedvěd očekává velkou bitvu, má však obavy ze stavu trávníku na slavném San Siru. "AC a Inter by si zasloužili mnohem lepší hřiště. Tenhle povrch komplikuje rozehrávku a nabourává zažitou hru," mínil Nedvěd v magazínu Football Italia.

:. ANKETA
Měl by podle vás Pavel Nedvěd získat Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy? Hlasujte na konci článku.

"Na utkání se moc těším. Jde o souboj dvou skvělých celků a já mám rád tyhle vypjaté duely," pokračoval český kapitán, který je po zranění Alexe Del Piera jednoznačně největší osobností Juventusu a klíčem k výhře. "Vyhrát může kdokoliv, rozhodují maličkosti," oponoval Nedvěd a k Del Pierově absenci přidal: "Alex nám schází, protože byl schopen střílet důležité góly. Je pro nás důležitý, i když jsme už dokázali, že můžeme uspět i bez něj."

Reklama

Související témata: