Hlavní obsah

VIDEO: Ostuda v Rakousku. Kvůli řádění fanoušků se nedohrálo vídeňské derby

Výtržnosti fanoušků předčasně ukončily vídeňské derby mezi fotbalisty Rapidu a Austrie, což zkomplikovalo rozhodující boj o titul rakouského mistra. Tvrdé jádro fandů Rapidu vtrhlo za stavu 2:0 pro Austrii ve 26. minutě zápasu na trávník a i přes snahu tří set policistů se nepovedlo situaci uklidnit. Zápas musel být ukončen a bude ho řešit disciplinární komise, která zřejmě přisoudí Austrii bojující o titul kontumační vítězství.

Foto: Reuters

Vídeňské derby mezi Rapidem a Austrií se kvůli řádění fanoušků nedohrálo.

Článek

"Oba týmy chtěly pokračovat, stejně jako my rozhodčí. Ale bezpečnostní složky nám nemohly zaručit bezpečnost. Proto jsme to museli ukončit," řekl sudí Thomas Einwaller.

Na rozhodnutí disciplinární komise bude netrpělivě čekat i Sturm Štýrský Hradec. Ten dnes využil remízy Salcburku s Riedem a před posledním kolem vede tabulku o tři body a má výrazně lepší skóre. O titul ho může připravit jen vysoká porážka a právě Austria.

Ta má pětibodovou ztrátu, ale v případě, že jí bude přisouzena kontumační výhra, bude rozdíl jen dvoubodový, který dá klubu českého útočníka Tomáše Juna do posledního kola šanci.

Vídeňské derby mezi Rapidem a Austrií se kvůli řádění fanoušků nedohrálo.foto: Reuters

Reklama

Související témata: