Hlavní obsah

VIDEO: Ve Švédsku se nedohrál fotbalový zápas, fanoušek napadl brankáře

STOCKHOLM

Úterní zápas švédské ligy mezi fotbalisty Malmö a Helsingborgu se nedohrál. Rozhodčí duel předčasně ukončil poté, co jeden z domácích příznivců vběhl na hřiště a srazil na zem hostujícího brankáře Pära Hanssona.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Fanoušek Malmö pronikl na trávník po úvodním gólu Helsinborgu ve 30. minutě. Než ho stačila zastavit policie, přiběhl k Hanssonovi a strčil do něj. Jen chvíli před tím hodili chuligáni po hostujícím gólmanovi dělbuch. Rozhodčí okamžitě poslal hráče obou týmů do kabin a po dvacetiminutové pauze zápas ukončil.

Jde už o druhý incident

Jde už o druhé utkání, které se v probíhající sezóně švédské ligy kvůli řádění fanoušků nedohrálo. V dubnu hodili fanoušci při zápase AIK Stockholm se Syrianskou světlici na asistenta rozhodčího. AIK dostalo pokutu 150 tisíc švédských korun (asi 414.000 českých korun) a kontumačně prohrálo.

Problémy s chuligány provázely také další zápasy. Při derby Göteborgu s GAIS byla zraněna jedna žena a utkání mezi Djurgaardenem a AIK muselo být několikrát přerušeno.

Potíže s fanoušky vedly vedení švédského svazu k zákazu pyrotechniky. Pokud se objeví na tribunách, mají nyní rozhodčí nařízeno okamžitě přerušit zápas.

Reklama

Související témata: