Hlavní obsah

Weiss zřejmě bude trénovat fotbalisty Legie Varšava

VARŠAVA

Trenér slovenské reprezentace Vladimír Weiss zřejmě povede fotbalisty Legie Varšava. Jeden z nejúspěšnějších slovenských trenérů posledních let chce vykonávat současně obě funkce. Weiss s vedením i majiteli osminásobného polského mistra v pondělí jednal o podmínkách angažmá, smlouva ale ještě není uzavřena.

Foto: Fernando Vergara, ČTK/AP

Trenér Slovenska Vladimír Weiss

Článek

Podle deníku Przeglad Sportowy se už šestačtyřicetiletý slovenský kouč dohodl v Legii na svých pravomocích a není žádná překážka, která by mu bránila podepsat smlouvu a ujmout se postu po Maciejovi Skoržovi, jenž po skončení sezony od mužstva odejde. Weiss by chtěl údajně kádr výrazně přestavět a přivést několik krajanů včetně brankáře Jána Muchy, který z Legie loni v létě odešel do Evertonu.

Vedení varšavského klubu se zatím snaží vše udržet v tajnosti. Podle listu Przeglad Sportowy se chce vyhnout situaci, do jaké se dostalo před sedmi lety, kdy chtělo zaměstnat Jozefa Chovance. Bývalý trenér české reprezentace byl už s Legií domluvený, klub už zorganizoval tiskovou konferenci k oficiálnímu představení nového kouče. Na poslední chvíli ale ze všeho sešlo, protože se stěhováním do Varšavy nesouhlasila Chovancova manželka.

Legia Varšava je po 28. kole na pátém místě polské ligy, o jedno níže než na konci loňské sezony.

Weiss v minulosti vedl Artmedii Petrželka, se kterou prošel do Ligy mistrů, i Saturn Moskevská oblast. Je prvním trenérem, kterému se podařilo dostat slovenské fotbalisty na velký turnaj; v kvalifikaci na loňské mistrovství světa Slovensko vyhrálo kvalifikační skupinu před Slovinskem a Českou republikou. Loni v červenci Weiss podepsal se svazem smlouvu na další čtyři roky.

Reklama

Související témata: