Hlavní obsah

Strakův tým se v polské lize vrátil na sestupovou příčku

Trenér František Straka se ocitl s fotbalisty Arka Gdyně před finišem polské ligy ve svízelné pozici. Jeho tým dnes prohrál 2:5 s Legií Varšava a před posledním kolem se vrátil na sestupové pozice, z kterých v předchozím utkání unikl. O záchranu budou Strakovi svěřenci bojovat v neděli s Vratislaví, která bude hájit před dotírajícími soupeři druhé místo zaručující start v 2. předkole Evropské ligy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

František Straka

Článek

Gdyni předstihla Cracovia Krakov díky výhře 3:0 nad Bialystokem. Mužstvo, které Straka převzal před dvěma měsíci na předposledním místě, odehrálo nepovedený zápas. Už ve 44. minutě přišla za stavu 0:1 o vyloučeného Sieberta a v oslabení čtyřikrát inkasovala. Závěr zápasu dohrávala v osmi lidech, neboť dva hráči Arky se zranili a Straka už neměl možnost střídat. Legia nastoupila bez zraněného bývalého olomouckého útočníka Michala Hubníka.

Polská fotbalová liga - 29. kolo:
Bytom - Poznaň 1:2, Chorzów - Vratislav 1:2, Cracovia Krakov - Bialystok 3:0, Gdyně - Legia Varšava 2:5, Kielce - Zabrze 1:0, Lodž - Gdaňsk 1:0, Polonia Varšava - Belchatów 0:0, Zaglebie Lubin - Wisla Krakov 0:3.

Reklama

Související témata: