Hlavní obsah

Weiss bude trénovat jen slovenskou reprezentaci, do Varšavy nejde

VARŠAVA

Trenér slovenské reprezentace Vladimír Weiss fotbalisty varšavské Legie i přes dřívější informace polských médií nepovede. Zástupce šéfa klubu Leszek Miklas oznámil, že pro Legii i pro Slovenský fotbalový svaz bylo nepřijatelné, aby Weiss působil jako trenér na obou místech najednou.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Vladimír Weiss.

Článek

"Zdravý rozum mi říkal: jeď. Z hlediska trenérských ambicí jsem toužil zopakovat minulé úspěchy, což by byl postup do Ligy mistrů. Srdce mi však říkalo nejeď, ačkoli příčiny neumím úplně vysvětlit," řekl dnes Weiss novinářům v Senci na srazu slovenské fotbalové reprezentace před duelem s Andorrou. Dodal, že s jinými kluby v současnosti nejedná.

Tým Legie Varšava nadále povede Maciej Skorźa, kterého polští fotbaloví komentátoři považují za spíše slabého trenéra. "Šéfové klubu a fanoušci se příliš často museli dívat na tým, který prohrával i s těmi průměrnými," napsala o Legii pod Skorźovým vedením Gazeta Wyborcza.

"Tato sezona nepřinese Legii chválu. Nepamatuji si, kdy jsme naposledy utrpěli jedenáct porážek," zhodnotil výkony varšavského klubu Miklas. Legia ale vybojovala Polský fotbalový pohár a v lize obsadila třetí místo.

Weiss ještě tři roky povede slovenskou reprezentaci. Je prvním trenérem, kterému se podařilo dostat národní tým na velký turnaj: v kvalifikaci na loňské mistrovství světa Slovensko vyhrálo kvalifikační skupinu před Slovinskem a Českou republikou. V minulosti Weiss vedl Artmedii Petrželka, s kterou prošel do Ligy mistrů, nebo Saturn Moskevská oblast.

Reklama

Související témata: